Prinsjesdag: belastingplan 2023 gepresenteerd

Prinsjesdag: belastingplan 2023 gepresenteerd

21 september 2022

Op Prinsjesdag heeft het demissionair kabinet het Belastingplan 2023 gepresenteerd. Dit jaar bestaat het belastingpakket uit zeven wetsvoorstellen. Benieuwd naar de gevolgen van het belastingpakket voor jouw situatie? Wij hebben de belangrijkste maatregelen per thema voor je samengevat.

Op Prinsjesdag (20 september 2022) is het pakket Belastingplan 2023 gepresenteerd. Dit jaar bestaat het belastingpakket uit de volgende zeven wetsvoorstellen:

 

  • Wetsvoorstel Belastingplan 2023
  • Wetsvoorstel Wet rechtsherstel box 3
  • Wetsvoorstel Overbruggingswet box 3
  • Wetsvoorstel Wet minimum CO2-prijs industrie
  • Wetsvoorstel Wijziging van de Wet milieubeheer in verband met de overgangsperiode bij de invoering van een mechanisme voor koolstofcorrectie aan de grens
  • Wetsvoorstel Wet delegatiebepaling geen invorderingsrente in specifieke gevallen
  • Wetsvoorstel Wijziging van de Wet op het kindgebonden budget tot tijdelijke intensivering van het kindgebonden budget in verband met koopkrachtondersteuning en tot wijziging van de Algemene Ouderdomswet en enkele andere wetten in verband met het afschaffen van de inkomensondersteuning voor AOW’ers

 

Benieuwd naar de gevolgen van het belastingpakket voor jouw situatie? Wij hebben de belangrijkste maatregelen per thema voor je samengevat.

 

 

De voorgestelde maatregelen treden per 1 januari 2023 in werking, tenzij anders vermeld. Dit overzicht is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 21 september 2022.

 

Vragen?

Neem gerust contact op met Kim Dekkers, belastingadviseur, via e-mail of per telefoon op +31 (0)40 240 9429 of met een van onze specialisten die rechtsboven op deze pagina staan vermeld.