Fiscaal vastgoedadvies

De vastgoedmarkt is voortdurend in beweging. Investeren in vastgoed gaat gepaard met risico’s en kansen. Het proces om tot een deal te komen bij aankoop, ontwikkeling, exploitatie en verkoop van vastgoed is vaak complex. Hoe kan het geheel fiscaal zo optimaal mogelijk gestructureerd worden? Onze vastgoedadviseurs helpen u de deal en het traject (vooraf) te structuren. Snel, pragmatisch en duidelijk. Met hoogwaardige kennis, persoonlijke betrokkenheid en een multidisciplinaire kijk. Wij verzorgen fiscaliteiten in en om vastgoedtransacties in de Brainportregio en ver daarbuiten. 

“Wij werken vanuit de overtuiging dat je het voor alle betrokkenen goed kan doen: bewoners en gebruikers, omwonenden, gemeenten en partners. Als je vooraf de dialoog aangaat met de omgeving, ontdek je welke behoeften er zijn.”

~Sjon Reijers

Structureren van een complex geheel

Overweegt u ontwikkeling, aankoop of verkoop van vastgoed? Of gaat het om exploitatie, transformatie of renovatie van panden? Hier komen veel fiscale aspecten bij kijken, denk aan omzetbelasting (btw), overdrachtsbelasting, vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting en structurering van vennootschappen. Plaatst u uw vastgoed in een bv of in privé? En hoe verhoudt zich dat tot uw vastgoedportefeuille? Elke deal is anders en vanuit fiscale optiek steeds weer uniek. Als fiscaal architect stemmen we ons fiscale ontwerp dan ook af op uw specifieke situatie. Ons team heeft uitgebreide ervaring met diverse soorten vastgoed, waaronder bedrijfsruimtes, woningen en commerciële ruimtes. 

Sterke samenwerking

Samen werken we toe naar succesvolle vastgoedprojecten. Met u als belegger, vastgoedontwikkelaar, aannemer, family office of fonds. Maar zeker ook met alle betrokkenen in het project. Goede samenwerking met notarissen, advocaten en andere adviseurs is essentieel om tot een succesvolle deal te komen. Korte lijnen en concrete communicatie kenmerken onze werkwijze.

Jan van Hout

Expert aan het woord

Er valt nog een wereld te winnen in het vastgoed op dat gebied volgens Jan van Hout, directeur van Van Hout installateurs en adviseurs: “Er zijn nog genoeg ondernemers die de kat uit de boom kijken of zich überhaupt niet geroepen voelen te verduurzamen. Maar de wereld verandert sneller dan je denkt. Ons credo is: duurzaam is altijd voordeliger dan conventioneel doorgaan.”

Uw fiscaal architect

  • bridge-browser-top
  • bridge-browser-top
    Telefoonnummer

    Delen van kennis