The Informal Investors Club

De Informal Investors Club is een initiatief van Joanknecht. De club is in het leven geroepen om een match tussen informal investors en veelbelovende ondernemers eenvoudiger te maken. Al meer dan zeventig jaar maakt Joanknecht de ondernemer én diens onderneming beter in elke levens- en ondernemersfase. Wij hebben een groot netwerk van succesvolle en veelbelovende ondernemers in de brainportregio.

 

Informal investors
Informal investors vervullen een belangrijke rol in het financieringslandschap. Zij verstrekken financiering (met eigen of vreemd vermogen) op momenten waarop meer traditionele partijen dit te risicovol achten. Daarnaast brengen zij kennis en ervaring mee en kunnen zij van grote toegevoegde waarde zijn voor startende ondernemers.

  
Informal Investors Club
Door de informal investors samen te brengen, wil Joanknecht de match voor zowel ondernemer als informal investor eenvoudiger maken. De club kan actief naar buiten treden en is daarmee goed vindbaar voor ondernemers, terwijl tegelijkertijd de anonimiteit van de aangesloten informal investors wordt gewaarborgd. Het is onze overtuiging dat de zichtbaar naar buiten tredende Informal Investor Club, leidt tot meer en betere investeringsaanvragen.

Voor ondernemers

Je zoekt financiering voor een veelbelovend plan? Of juist kennis en ervaring van een gelouterde ondernemer? Iedere ondernemer met een veelbelovend plan komt in aanmerking voor financiering door de Informal Investors Club. Voorbeelden van situaties waarin informal investors uw onderneming kunnen financieren zijn:

 

  • Startup
  • Groei
  • Investeringen
  • Overnames
  • Managementbuy-in (MBI)/managementbuy-out (MBO)
  • Herstructurering

Proces

Stap 1. Aanmelden
Heeft jou onderneming een veelbelovend plan, waarvoor je financiering zoekt? Meld je aan en overtuig ons op maximaal één A4 waarom jouw plan financiering verdient. De beste plannen worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

 

Meld direct je plan aan

 

Wil je overleggen voordat je jezelf aanmeldt, neem dan contact op met Christian van der Heijden via +31 (0)40 240 9422 of cvdheijden@joanknecht.nl.

 

Stap 2. Persoonlijk gesprek
In het kennismakingsgesprek gaan we dieper in op jouw plan. Een belangrijk deel van dit gesprek gaat over het businessplan, de onderbouwing en financiële prognoses. Zijn wij na dit gesprek verder overtuigd van jouw plan, dan is het tijd om te starten met de voorbereiding van je presentatie aan de Informal Investors Club. Dit betekent vaak dat je daarna nog aanpassingen en aanvullingen op je businessplan maakt.

 

Stap 3. Voorbereiding en voorleggen aan informal investors
Goed bezig! Je hebt ons overtuigd dat jouw plan het waard is om voor te leggen aan de Informal Investors Club. Nu begint de voorbereiding op de ontmoeting met de investeerders. Om de kans op een succesvolle investering zo groot mogelijk te maken, sturen wij onze informal investors een teaser om te kijken of er interesse is. Wanneer deze interesse er is, kunnen informals meer informatie opvragen. Concreet betekent dit dat wij van jou een overtuigend en hoogwaardig informatiememorandum en/of pitchdeck met financiële forecasts verwachten om naar onze informal investors te sturen. Hierbij beoordelen wij of dit voldoende is om aan onze informals voor te leggen.

 

Stap 4. Onderhandelen
De informal investors zien jouw plan helemaal zitten! Jullie worden partners. Naast het bedrag van de investering dien je nu ook afspraken te maken over de verdere samenwerking.

 

Stap 5. Deal closing
Proost! De champagne mag ontkurkt worden. Je bent een team en staat klaar om het plan te realiseren. Uitkomst van de onderhandeling is een gedeelde toekomstvisie, waarin je het eens bent geworden over de investering en afspraken hebt gemaakt over de verdere samenwerking. Nu naar de notaris om alles formeel te bekrachtigen.

Tarief

Aanmelding van je plan en een eerste persoonlijk gesprek zijn vrijblijvend. Wanneer wij de casus kwalitatief goed genoeg achten om voor te leggen zullen wij een voorstel voor een opdracht uitsturen. Deze is gebaseerd op een vergoeding van uren maal tarief. Wanneer jouw plan al tot in de puntjes is uitgewerkt, zal dit beperkt blijven tot enkele uren (met name om de beoordeling van je casus te doen, de contactmomenten met elkaar en het voorleggen aan de informal investors). Wanneer dit niet het geval is, kunnen wij uiteraard ook bredere begeleiding bieden bij het schrijven van het informatiememorandum of het opstellen van de financiële prognoses.