IT-Assurance

Informatietechnologie is een fundamenteel onderdeel van je bedrijfsvoering. Digitalisering en automatisering zorgen voor efficiëntie en gemak, maar brengen ook risico’s met zich mee. Hoe beheer jij jouw IT-omgeving? Heb je inzicht in de kwetsbaarheden in jouw IT-landschap? En is je informatiebeveiliging op orde en AVG-proof? Onze IT-auditors zijn experts op dit gebied. Wil je een passend advies, op maat gemaakt, duidelijk en transparant? Neem contact op met een van onze IT-auditors.

 

Wij ondersteunen jouw organisatie op de volgende (deel)gebieden:

 • IT audit & assurance
 • IT security & privacy (o.a. AVG en DigiD)
 • Governance risk & control
 • Business intelligence & process mining
Pentest

Hoe is het met de informatiebeveiliging in jouw organisatie gesteld? Een pentest is een tool om hierin inzicht te krijgen.

Het (groot) mkb

De continuïteit van ondernemingen is in toenemende mate afhankelijk van IT. Zolang alle applicaties naar behoren werken is er geen reden tot zorgen. Of toch wel? Zijn jouw back-up en recovery procedures op orde en getest? Hoe voorkom en overleef je een ransomware aanval? Hoe zit het met de beveiliging van jouw bedrijfsgegevens? IT security is essentieel. Onze IT-auditors beoordelen het beheer van jouw IT-omgeving, bijvoorbeeld in het kader van de jaarrekeningcontrole. Ook assessments op het gebied van IT security, forensic IT, privacy en AVG behoren tot onze expertise.

“Enerzijds helpen we ondernemers om grip te houden op hun bedrijf en anderzijds geven we hen inzichten voor de toekomst.”
~ Lucas Vousten

IT-dienstverleners en andere serviceorganisaties

Bedrijven besteden steeds meer non-core processen uit aan externe partijen. Hierbij is sprake van uitwisseling van gegevens. Als serviceorganisatie vragen, of zelfs eisen, jouw klanten om verantwoording af te leggen over de beheersing in de processen die jij uitvoert voor hen. Is je organisatie ‘in control’, zodat andere ondernemers daarop kunnen vertrouwen? Middels ISAE3402/SOC2 audits geven onze IT-auditors antwoord op deze vraag. Ook assessments op het gebied van IT security en forensic IT behoren tot onze expertise.

Zorginstellingen

IT security & privacy zijn van groot belang vanwege de verwerking van gevoelige gegevens. Dit geldt onder andere voor ziekenhuizen, (privé)klinieken, apotheken, verzorgingstehuizen en huisarts- en tandartspraktijken. Gegevens van patiënten en cliënten dienen vertrouwelijk behandeld te worden en alleen voor bevoegden toegankelijk te zijn. Hoe zit het met de beveiligingsrisico’s in jouw organisatie? Audits in het kader van NEN7510, NEN7516, ISO27001, AVG, DigiD en andere security assessments verschaffen inzicht in je interne informatiebeveiliging. Daarin zijn onze IT-auditors gespecialiseerd. De resultaten van zo’n audit dragen bij aan de grip op jouw (IT-)organisatie. Samen identificeren we aandachtspunten voor verdere optimalisatie van je processen.

“Tien jaar geleden hadden bijna alle bedrijven nog een interne IT-afdeling. Nu werken bedrijven hiervoor vaak met externe partijen en cloudoplossingen. Dat zorgt voor een andere dynamiek.”

~ Lucas Vousten

(semi)Overheidsinstellingen

Inwoners en ondernemers verwachten dat de overheid zorgvuldig met gegevens omgaat. Van lokale overheden tot waterschappen, van ministeries tot woningcorporaties; overal wordt data verzameld en opgeslagen. Betrouwbare gegevensverwerking is dan ook essentieel. Over informatieveiligheid dien je verantwoording af te leggen. Audits in het kader van NEN7510, ISO27001, AVG en ENSIA verschaffen inzicht in je interne informatiebeveiliging. Onze IT-auditors zijn daarin gespecialiseerd. Op basis van de audit(s) identificeren we samen aandachtspunten voor de optimalisatie van de processen. Zo krijg je meer grip op jouw (IT-)organisatie.

“IT en accountancy zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik voel me de verbinder tussen beide werelden.”

~ Joey Sweegers

Uw hulp bij grip op en inzicht in
uw organisatie

 • bridge-browser-top
 • bridge-browser-top
 • bridge-browser-top
 • bridge-browser-top
  Telefoonnummer

  Delen van kennis