IT-Assurance

Informatietechnologie is een fundamenteel onderdeel van uw bedrijfsvoering. Digitalisering en automatisering zorgen voor efficiëntie en gemak, maar brengen ook risico’s met zich mee. Hoe beheert u uw IT-omgeving? Hebt u inzicht in de kwetsbaarheden in uw IT-landschap? En is uw informatiebeveiliging op orde en AVG-proof? Onze IT-auditors zijn experts op dit gebied. Wilt u een passend advies, op maat gemaakt, duidelijk en transparant? Neem contact op met een van onze IT-auditors.

 

Wij ondersteunen uw organisatie op de volgende (deel)gebieden:

 • IT audit & assurance
 • IT security & privacy (o.a. AVG en DigiD)
 • Governance risk & control
 • Business intelligence & process mining
Pentest

Hoe is het met de informatiebeveiliging in uw organisatie gesteld? Een pentest is een tool om hierin inzicht te krijgen.

Het (groot) mkb

De continuïteit van ondernemingen is in toenemende mate afhankelijk van IT. Zolang alle applicaties naar behoren werken is er geen reden tot zorgen. Of toch wel? Zijn uw back-up en recovery procedures op orde en getest? Hoe voorkomt en overleeft u een ransomware aanval? Hoe zit het met de beveiliging van uw bedrijfsgegevens? IT security is essentieel. Onze IT-auditors beoordelen het beheer van uw IT-omgeving, bijvoorbeeld in het kader van de jaarrekeningcontrole. Ook assessments op het gebied van IT security, forensic IT, privacy en AVG behoren tot onze expertise.  

“Enerzijds helpen we ondernemers om grip te houden op hun bedrijf en anderzijds geven we hen inzichten voor de toekomst.”
~ Lucas Vousten

IT-dienstverleners en andere serviceorganisaties

Bedrijven besteden steeds meer non-core processen uit aan externe partijen. Hierbij is sprake van uitwisseling van gegevens. Als serviceorganisatie vragen, of zelfs eisen, uw klanten om verantwoording af te leggen over de beheersing in de processen die u uitvoert voor hen. Is uw organisatie ‘in control’, zodat andere ondernemers daarop kunnen vertrouwen? Middels ISAE3402/SOC2 audits geven onze IT-auditors antwoord op deze vraag. Ook assessments op het gebied van IT security en forensic IT behoren tot onze expertise.

Zorginstellingen

IT security & privacy zijn van groot belang vanwege de verwerking van gevoelige gegevens. Dit geldt onder andere voor ziekenhuizen, (privé)klinieken, apotheken, verzorgingstehuizen en huisarts- en tandartspraktijken. Gegevens van patiënten en cliënten dienen vertrouwelijk behandeld te worden en alleen voor bevoegden toegankelijk te zijn. Hoe zit het met de beveiligingsrisico’s in uw organisatie? Audits in het kader van NEN7510, NEN7516, ISO27001, AVG, DigiD en andere security assessments verschaffen inzicht in uw interne informatiebeveiliging. Daarin zijn onze IT-auditors gespecialiseerd. De resultaten van zo’n audit dragen bij aan de grip op uw (IT-)organisatie. Samen identificeren we aandachtspunten voor verdere optimalisatie van uw processen.  

“Tien jaar geleden hadden bijna alle bedrijven nog een interne IT-afdeling. Nu werken bedrijven hiervoor vaak met externe partijen en cloudoplossingen. Dat zorgt voor een andere dynamiek.”

~ Lucas Vousten

(semi)Overheidsinstellingen

Inwoners en ondernemers verwachten dat de overheid zorgvuldig met gegevens omgaat. Van lokale overheden tot waterschappen, van ministeries tot woningcorporaties; overal wordt data verzameld en opgeslagen. Betrouwbare gegevensverwerking is dan ook essentieel. Over informatieveiligheid dient u verantwoording af te leggen. Audits in het kader van NEN7510, ISO27001, AVG en ENSIA verschaffen inzicht in uw interne informatiebeveiliging. Onze IT-auditors zijn daarin gespecialiseerd. Op basis van de audit(s) identificeren we samen aandachtspunten voor de optimalisatie van de processen. Zo krijgt u meer grip op uw (IT-)organisatie.  

“IT en accountancy zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik voel me de verbinder tussen beide werelden.”

~ Joey Sweegers

Uw hulp bij grip op en inzicht in
uw organisatie

 • bridge-browser-top
 • bridge-browser-top
 • bridge-browser-top
 • bridge-browser-top
  Telefoonnummer

  Delen van kennis