Belastingadvies

De fiscale wet- en regelgeving blijft veranderen. Het vraagt actuele kennis, ervaring en alertheid om je fiscale belangen optimaal te behartigen en risico’s te bewaken. We zijn de ideale sparringpartner van ondernemers en hun bedrijf. Van de planning van juridische structuren, het verzorgen van aangiftes, overleg met de Belastingdienst en het voeren van procedures tot maatwerkconstructies, estate planning en internationale vraagstukken.

Estate planning

Alle aandacht voor familiezaken. Wil je jouw bedrijf of vermogen overdragen aan je kinderen? Heb je hulp nodig bij het opstellen van je huwelijkse voorwaarden? Estate planning vraagt om actuele fiscaal-juridische kennis van huwelijksvermogensrecht, erfrecht, schenk- en erfbelasting en familiebezit. Onze estate planning specialisten zijn actief op het gebied van bedrijfsopvolging, overdracht van vermogen tijdens leven, de afwikkeling van nalatenschappen en echtscheidingen, het opzetten van Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI) en het verzorgen van aangiftes schenk- en erfbelasting.

Omzetbelasting 

Levert je onderneming over de grens binnen de EU? Is je onderneming georganiseerd als platform voor e-commerce activiteiten? Dien je omzetbelasting te berekenen over verhuur van een opslagruimte? Kun je een onderneming, of een deel daarvan, overdragen zonder dat daarover btw is verschuldigd? Wij zijn sterk in fiscaliteit ten aanzien van grensoverschrijdende transacties, de gevolgen van de Brexit, vastgoed- en onroerendgoedtransacties (denk specifiek aan overdrachtsbelasting) en meer. Voor bedrijven, stichtingen, (semi-)overheden en non-profit organisaties, zowel in nationaal als EU-verband en daarbuiten.

Loonbelasting en Global Mobility

We adviseren met betrekking tot vraagstukken gerelateerd aan loonbelasting en global mobility, zoals sociale verzekeringsplicht, werkkostenregeling (WKR), beoordeling arbeidsrelaties, inlenersaansprakelijkheid, verwerking salarisadministratie, werknemersparticipaties en internationale tewerkstelling van personeel. Samen met jou inventariseren we risico’s maar kijken we vooral naar kansen die we kunnen benutten. Ook adviseren we in de optimale loonafdracht en premies werknemersverzekeringen en ondersteunen we je bij een boekenonderzoek van de Belastingdienst.

Fiscale aangiften

Je aangiften vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting zijn een samenvatting van het verleden, maar vormen zeker ook een vertrekpunt voor de toekomst. We identificeren mogelijkheden en kansen voor en met je. Ook de gevolgen van gebeurtenissen in je leven, zoals trouwen, scheiden en overlijden, verwerken wij juist en volledig in je aangiften. Vanzelfsprekend zorgen we dat de aangiften op juiste wijze richting de Belastingdienst gecommuniceerd worden.

Internationaal belastingadvies

Wil je een bedrijf opzetten buiten Nederland of ga je naar het buitenland emigreren? Als jij of je bedrijf over de landsgrenzen gaat, is parate kennis van internationale regelingen onmisbaar. Denk aan btw-regelingen, verrekenprijzen, grensoverschrijdend personeel en de buitenlandse structurering van je onderneming of bezittingen. Onze experts werken samen met onze buitenlandse collega-kantoren. Lees meer hierover op onze internationale website www.joanknecht.com.

Financiële planning

Hoe gaat jouw vermogens- en inkomenspositie zich naar verwachting ontwikkelen de komende jaren? Zorg voor meer grip op je financiële toekomst. Onze experts ondersteunen je bij het krijgen van inzicht in je inkomsten en uitgaven, nu en in de toekomst. Ons financieel plan kijkt daarnaast naar de fiscale kant om je belastingdruk te minimaliseren. En als adviseur voor ondernemer én onderneming nemen we ook deze aspecten mee. Hoe we te werk gaan, lees je hier.

Pensioenen

Pensioenregelingen zijn complex en in een vergrijzende maatschappij steeds relevanter. Zijn jouw pensioenregelingen toekomstbestendig? Is de oudedagsvoorziening waardevast? En daarnaast, is je eigen pensioen al goed geregeld? We adviseren op basis van je situatie, je wensen en de huidige wet- en regelgeving. We beschikken over een AFM-vergunning om te adviseren over en bemiddelen in pensioenverzekeringen. 

 

Advies nodig over je vermogensopbouw? Lees de vergelijkingskaart voor ‘vermogen opbouwen’. Heb je advies nodig voor het regelen van pensioen voor je werknemers? Lees dan de vergelijkingskaart voor ‘pensioenaanvraag’. Wij helpen je graag verder.

Pensioen directeur-grootaandeelhouder

Je wilt ondernemen. Dat vraagt al je tijd en aandacht. Nadenken over inkomen voor later, dat schiet er bij in. Met kennis van de fiscale en civiele wetgeving vertalen we jouw wensen en mogelijkheden naar een passende oplossing. Als die oplossing je aanspreekt, steunen we je ook graag bij het regelen en onderhouden ervan.

Pensioen van je medewerkers

Pensioen is vaak de duurste arbeidsvoorwaarde. Met de lage rente en stijgende levensverwachting verandert dit niet snel. Daarbij zet toegenomen arbeidsmobiliteit collectieve regelingen vaak onder druk. We adviseren over een toekomstbestendige inrichting van jouw pensioenregeling en helpen bij de communicatie erover met je medewerkers.

“Als fiscalist werk ik veel samen met accountants en notarissen om de klant zo goed mogelijk te helpen”

 

~ Marieke van der Velden

Jouw hulp bij het behartigen

van je fiscale belangen

  • bridge-browser-top
  • bridge-browser-top
  • bridge-browser-top
    Telefoonnummer

    Delen van kennis