Samen weten
we meer

Het einde van 2022 is inmiddels in zicht. Dat betekent dat wij graag een aantal zaken met je afstemmen om de laatste salarisverwerkingen over 2022

In wezen nieuwbouw: meer duidelijkheid. Dit is relevant voor de vraag of er btw, dan wel overdrachtsbelasting is verschuldigd.

Vanwege het voorgestelde box 3-stelsel pakt een schenking onder schuldigerkenning voor de inkomstenbelasting mogelijk anders uit dan nu.

Wat is de huidige stand van zaken rondom box 3? Wij beantwoorden twee belangrijke vragen voor je.

Process mining brengt bedrijfsprocessen in beeld als opstap naar optimalisatie. Maar het instrument blijkt ook heel goed in te zetten in de strijd tegen ransomware.

Box 3 van de inkomstenbelasting houdt de gemoederen flink bezig. Wij gaan graag in op de huidige stand van zaken omtrent box 3.

Ben je op zoek bent naar een goede accountant in Eindhoven? Bij Joanknecht staat persoonlijke aandacht en een goede samenwerking centraal.

Megens Oirschot, specialist in tuin- en parkmachines, ging gedurende maar liefst 106 jaar driemaal over van vader op zoon.

GolfTON, Golf Talent Ontwikkeling Nederland, veel duidelijker kun je een naam niet maken. De doelstelling is net zo duidelijk.

De coronacrisis trok al een zware wissel op het mkb. Nu komt daar de energiecrisis nog eens bij. Hoe blijf je als mkb’er overeind in

Inmiddels zijn verschillende nota’s van wijziging op het Belastingplan 2023 ingediend die deze maatregelen bekendmaken.

Waarom een mkb-accountant zo belangrijk – en dus handig is – lees je in dit blogartikel.

Ben je op zoek bent naar een goede accountant in Eindhoven? Bij Joanknecht staat persoonlijke aandacht en een goede samenwerking centraal.

Op 24 oktober is het kantoorconvenant getekend. Joanknecht kan zo horizontaal toezicht als aanvullende service aanbieden aan haar klanten.

Enkele maanden geleden heeft Exact Online de add-on Debiteurenbeheer gelanceerd, waarmee de financiële administratie nog verder geoptimaliseerd kan worden.

Inmiddels zijn verschillende nota’s van wijziging op het Belastingplan 2023 ingediend die deze maatregelen bekendmaken.

Er is een aantal aanvullende versoepelingen met betrekking tot de terugbetaling coronasteun aangekondigd om ondernemers met tijdelijke betalingsproblemen te ondersteunen.

Het is van belang je te realiseren dat het Nederlandse erfrecht een zogenaamde legitieme portie kent op basis waarvan je jouw kind nooit helemaal kunt

Ben je op zoek bent naar een goede accountant in Eindhoven? Bij Joanknecht staat persoonlijke aandacht en een goede samenwerking centraal.

Solarge ontwikkelde een lichtgewicht kunststof zonnepaneel voor daken die niet sterk genoeg zijn voor traditionele panelen.

Mocht je de liquidatie van een vennootschap dit jaar nog willen voltooien, dan dien je rekening te houden met de verzetstermijn.

Oktober is Cybersecuritymaand. Daarom besteden wij deze maand extra aandacht aan dit thema. Dat doen we met een cybersecurity special vol nieuwsartikelen.

de nieuwe cyber security-richtlijnen van de Europese Unie (NIS2) hebben grote consequenties voor veel bedrijven. Ook voor het MKB!

Ransomware is serious business. Een kijkje achter de schermen geeft inzicht in de beweegredenen en werkwijze van cybercriminelen.

Een pentest is een tool om hierin inzicht te krijgen. Onze IT security specialist Lucas Vousten legt uit wat een pentest is.

Goede beveiliging van je IT-landschap is essentieel. De impact van een ransomware-aanval is groot. Check belangrijke maatregelen hier.

De digitale weerbaarheid van Nederland is uiterst kwetsbaar, zo blijkt uit het rapport van de NCTV. Ook bedrijven zullen dus aan de slag moeten om

We moeten cybercriminelen altijd een stap voor zijn. De kwaliteit van de IT-infrastructuur is essentieel om een cyberaanval te voorkomen.

De belastingadviseur Een breed beroep met diverse specialismen. Maar wat doet een belastingadviseur precies en waarom is deze onmisbaar in het adviseursteam om een ondernemer

De fiscalist. Een breed beroep met diverse specialismen. Maar wat doet een fiscalist precies en waarom is deze onmisbaar in het adviseursteam om een ondernemer

Een bedrijfsovername kent een aantal sleutelmomenten. Twee daarvan zijn de datum van economische overdracht en de sluitdatum. Die twee momenten kunnen samenvallen.

Op dinsdag 20 september 2022 presenteerde het kabinet het Belastingplan 2023. De belangrijkste maatregelen hebben wij voor je samengevat.

Lees hier de overige maatregelen uit het belastingplan 2023.

Lees hier de wetsvoorstellen voor box 3 uit het belastingplan 2023.

Lees hier de maatregelen uit het belastingplan 2023 voor werkgevers.

Lees hier de maatregelen overdrachtsbelasting uit het belastingplan 2023.

Lees hier de maatregelen omzetbelasting uit het belastingplan 2023.

Lees hier de maatregelen uit het belastingplan 2023 voor (vermogende) particulieren.

Lees hier de maatregelen auto & mobiliteit uit het belastingplan 2023.

Lees hier de maatregelen uit het belastingplan 2023 voor ondernemingen.

Prinsjesdag 2022: lees hier wat niet in het belastingpakket 2023 is opgenomen, maar wel belangrijk is om te weten.

Er gebeurt veel in economisch opzicht. De onzekerheid neemt toe. Hoe kun je dan slim vooruitkijken als het om je eigen onderneming gaat? En om

Als het economisch minder gaat, is het goed te kijken naar financieringsmogelijkheden. Wat mag (en kun) je verwachten van je bank?

Hoe voorkom je een faillissement? En mocht het toch zo lopen, hoe kun je straks doorstarten? En mag je daarbij je privévermogen gebruiken? Financiële weerbaarheid

Herstelacties moeten de inflatiecijfers beteugelen en de koopkrachtdaling voor consumenten beperken. Dat leidt weer tot hogere kosten voor de ondernemer. Hoe doorbreek je de vicieuze

De economische onzekerheid neemt alleen maar toe. Personeelskrapte, stijgende energie- en grondstofprijzen, (fiscale) lastenverzwaring; hoe doorsta je de economische tegenwind?

Het initiatiefwetsvoorstel voor de ‘Wet werken waar je wil’ is door de Tweede Kamer aangenomen. Wat dit wetsvoorstel inhoudt, lichten wij toe.

Een zuivere aanvaarding van een nalatenschap kan vervelende gevolgen met zich meebrengen die in de meeste gevallen niet omkeerbaar zijn.

In de afgelopen periode heeft Exact Online twee nieuwe functionaliteiten uitgerold. Deze worden binnenkort ook in de Autumn ’22 Release meegenomen.

Door de stijging van de waarde van vastgoed, wordt het belang in de balans van ondernemingen steeds groter. Hier enkele aandachtspunten voor de waardering van

Je wilt financieel weerbaar zijn voor de toekomst, voorbereid zijn op wat mogelijk komen gaat. En natuurlijk zo min mogelijk risico lopen.

SAAS boekhoudprogramma’s bieden meer voordelen dan standaard financiële modules van (ERP) branchepakketten.

Met ingang van boekjaar 2022 zijn wij verplicht bij wettelijke controleopdrachten in de controleverklaring te rapporteren over fraude en continuïteit.

Het kabinet kondigt een verdere versoepeling in de betalingsregeling aan. Hierna informeren wij u verder over deze versoepeling.

Bent u onlangs overgestapt op de PSD2-bankkoppeling van Rabobank in Exact Online? Zorg er dan voor dat u de koppeling tijdig verlengd.

De EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden zal per 1 augustus 2022 geïmplementeerd worden in de Nederlandse wet- en regelgeving.

De EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden zal per 1 augustus 2022 geïmplementeerd worden in de Nederlandse wet- en regelgeving.

Gebr. Nijssen is een middelgroot familiebedrijf. Ger Nijssen jr. heeft de afgelopen jaren beetje bij beetje de aandelen overgenomen.

Mogelijk strenger toezicht op algemeen nut beogende instellingen (anbi’s). Welke aanbevelingen worden gedaan om het toezicht te verbeteren?

Onderneemt u in Eindhoven en omstreken? Dan kan het handig zijn een belastingadviseur in Eindhoven te kiezen.

Camilla van den Boom, strategisch adviseur en oprichter van Sturrm, helpt bedrijven sterker, slimmer en sneller te worden.

Belastingadvies in Eindhoven sluit nauw aan bij de behoeftes van u als ondernemer en uw onderneming.

U bent van harte uitgenodigd voor het seminar 'Beheer en onderzoek in een modern IT-landschap' op 15 september 2022.

Het inwinnen van goed belastingadvies is essentieel voor u als ondernemer. Daarom staan onze belastingadviseurs klaar om u van persoonlijk, begrijpelijk en concreet advies te

Indien u als ondernemer investeringen in duurzame bedrijfsmiddelen doet, komt u mogelijk in aanmerking voor toepassing van de EIA, de MIA en/of VAMIL.

De economische instabiliteit zorgt er ook voor dat bedrijfswaarderingen complexer worden. Wat is de impact van de huidige onzekerheid op de overnamemarkt?

In een wereld vol onzekerheden is een goede inkoopstrategie van essentieel belang om uw waardeketen in stand te houden.

Wij leggen de achtergrond en de voorwaarden van het overlijdensdividend uit en zullen ter illustratie tevens een cijfermatig voorbeeld uitwerken.

Het is als ondernemer mogelijk om subsidie (SEBA) aan te vragen indien u een volledig emissieloze bedrijfsauto voor het vervoer van goederen koopt of financial

Sinds deze week heeft de Rabobank ook hun eigen Rabo Boekhoudkoppeling klaarstaan die gekoppeld kan worden in Exact Online.

Verkooptransacties leiden nogal vaak tot onenigheid. Duidelijke afspraken en garanties kunnen u veel ellende besparen en post-closing-geschillen voorkomen.

Op 20 mei 2022 heeft het kabinet de Voorjaarsnota gepubliceerd. Wij zetten de voorgestelde wijzigingen voor u op een rij.

De Europese Commissie wil afdwingen dat bedrijven in hun jaarverslag gaan rapporteren over duurzaamheid.

In dit nieuwsbericht zetten wij kort uiteen wat Exact Online Debiteurenbeheer inhoudt en welke voordelen het met zich meebrengt.

Samenwoners hebben hun zaken vaak juridisch niet goed geregeld. Voorkom deze problemen middels een samenlevingscontract of testament.

Er wordt vaak te weinig aan gedacht dat de bedrijfscultuur tot diep in de IT-omgeving is geworteld. Onderschat de IT-omgeving bij een bedrijfsovername niet.

Nederlandse start-ups wisten nog nooit zoveel geld op te halen als afgelopen jaar. Wat zijn de ontwikkelingen en waarom zijn deze bedrijven zo in trek?

Heeft u meer dan 100 werknemers in dienst en komen de werknemers (deels) met de auto naar het werk? Vanaf 2023 rapportageplicht van CO2-uitstoot.

U kunt de te veel betaalde AWf-premie voor de jaren 2021 tot en met 2022 terugvragen. Hoe en wanneer? Dat leest u in ons nieuwsbericht.

De coronacrisis heeft aangetoond hoe belangrijk het is voor een organisatie om wendbaar te kunnen opereren. Maar is dat ook nu nog van belang, nu

De boekhoudkoppeling via Rabo Business Banking wordt vervangen door de Rabo PSD2-bankkoppeling. Deze is ondertussen beschikbaar in Exact Online.

De directie van een naamloze of besloten vennootschap moet de jaarrekening opstellen binnen vijf maanden na afloop van het boekjaar.

10 mei komt de bekende URL voor Loket.nl te vervallen en wordt vervangen door een nieuwe. Er zullen meer functionaliteiten beschikbaar zijn.

Ruziënde aandeelhouders kunnen een bron van ellende zijn. Welke mogelijkheden heeft u om dead lock situaties te voorkomen?

Mogelijk ontvangt u schenkbelasting terug door nieuw besluit. Dit besluit heeft een terugwerkende kracht van vijf jaar.

De regeling aandelenoptierechten treed per 1 januari 2023 ongewijzigd in werking. In dit nieuwsbericht gaan wij dieper op de regeling in.

Vanaf dit jaar is eHerkenning nodig voor de btw-aangifte. In sommige gevallen maakt de Belastingdienst echter een uitzondering.

Wat kunt u nog doen om aan een faillissement te ontsnappen? Of is het misschien juist beter om failliet te gaan en een doorstart te

Bij een bedrijfsopvolging is goede advisering over de vormgeving en fiscale gevolgen van groot belang. Dit heeft het hof Arnhem-Leeuwarden op 7 december 2021 in

Bij een bedrijfsopvolging is goede advisering over de vormgeving en fiscale gevolgen van groot belang. Dit heeft het hof Arnhem-Leeuwarden op 7 december 2021 in

Alle seinen staan op groen in de overnamemarkt. De volgende vragen komen naar boven: ben ik er klaar voor? En is mijn bedrijf verkoopklaar?

Op 30 maart jl. heeft minister Carola Schouten de Wet toekomst pensioenen (Wtp) aangeboden aan de Tweede Kamer. Wat gaat er veranderen?

Inmiddels heeft het kabinet antwoord gegeven op Kamervragen. Volgens het kabinet bestaat voor het gebruik van eHerkenning wel een wettelijke basis.

Maak kennis met met ons Private Wealth-team. Wij helpen u overzicht te krijgen en te houden over zowel uw zakelijk als privévermogen.

Recentelijk heeft rechtbank Gelderland geoordeeld dat de Belastingdienst niet kan verplichten aangifte te doen door middel van eHerkenning.

Staatssecretaris Van Rij heeft recent laten weten dat de schenkingsvrijstelling voor eigen woning per 1 januari 2023 wordt verlaagd en een jaar later wordt afgeschaft.

Om te zorgen dat uw huwelijkse voorwaarden de wenselijke uitwerking hebben, is het soms noodzakelijk de gemaakte afspraken periodiek na te leven.

We geven u een overzicht van de TVL, NOW en andere steunmaatregelen. Wij adviseren u de termijnen goed in de gaten te houden.

Een special purpose acquisition company, kortweg ‘SPAC’ is een van de trends in de aandelenmarkt van de afgelopen paar jaar. We vertellen graag wat SPAC's

In 2021 herstelde de overnamemarkt zich tot het niveau van voor de pandemie. Wat gaat 2022 brengen?

De Belgische FOD Financiën heeft aangekondigd in 2022 controleacties op het inkomen van bedrijfsleiders in België op te zetten.

De overheid biedt innovatieve en duurzame ondernemers – in vrijwel alle sectoren – een breed scala aan fiscale en financiële stimuleringsregelingen.

De staatssecretaris heeft in een recente kamerbrief besloten de regeling voor het bijzonder uitstel van betaling te verlengen.

Het komt regelmatig voor dat nabestaanden niet op de hoogte zijn van digitale accounts met bijbehorende wachtwoorden.

De adviseurs van Joanknecht zijn regelmatig in verschillende rollen betrokken bij geschilbeslechting via een bindendadviesprocedure of arbitrage.

De vraag naar verantwoording over de procesbeheersing neemt toe. Een ISAE 3402 verklaring geeft hier inzicht in en zekerheid over.

Medewerkers die gebruikmaken van de 30%-regeling moeten met u voldoen aan de geldende salarisnormen. Deze salarisnormen zijn in 2022 verhoogd.

De verandering van het werkpatroon kan van invloed zijn op de socialezekerheidspositie van werknemers die over de grens werken.

Wij raden u aan te toetsen of de vergoedingen, verstrekkingen en/of terbeschikkingstellingen binnen de vrije ruimte zijn gebleven om verrassingen in 2022 te voorkomen.

Met data-analyse kunnen onze experts waardevolle informatie uit die data halen die bijdraagt aan de toekomstbestendigheid van uw organisatie.

Op 24 december 2021 heeft de Hoge Raad een belangrijk arrest gewezen over de box 3-heffing.

Op 24 december 2021 heeft de Hoge Raad een belangrijk arrest gewezen over de box 3-heffing.

In dit bericht brengen wij u graag op de hoogte van de recente ontwikkelingen op het gebied van de schenk- en erfbelasting.

Tijd om nog eens goed na te denken over wat te doen als uw financiële administratie nog niet in de cloud staat.

Enthousiast en openhartig praat Thierry Delvaux, PrimeGlobal's executive director van Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) voor PrimeGlobal.

Van der Heijden is al 129 jaar een familiebedrijf. Sinds de oprichting in 1892 is het bouw- en ontwikkelingsbedrijf in handen geweest van vier generaties.

Voor Bazelmans AV, totaalleverancier van beeld, licht en geluid, is de impact van de coronacrisis enorm. Ze zijn meteen op zoek gegaan naar wat er

Judith Souer, eigenaresse van Souer Europe Accessories, is opgegegroeid tussen de zonnebrillen en heeft het stokje nu volledig overgenomen van haar vader.

Maraya en Celine Holtzer, dochters van Hans Holtzer, werken ondertussen beiden bij Galvano Metaal. 

Veel banken vernieuwen de boekhoudkoppeling om meer grip te bieden op financiën. Zij gaan hiervoor een maandelijks tarief vragen.

Stein is een creatieve vastgoedontwikkelaar met een specialisme in uitdagende projecten.

Spark is een jong bedrijf dat kleine solar-homesystemen maakt. Ze verkopen deze in afgelegen gebieden in Afrika, waar geen toegang is tot stroom.

U kunt gericht vrijgestelde en intermediaire kosten die uw werknemers maken, vergoeden door middel van de vaste kostenvergoeding.

Er is een kwetsbaarheid aangetroffen in de veelgebruikte Apache Log4j 2-tool, die gebruikt wordt voor het loggen van Java-applicaties.

Een doorstart of overname bij (dreigend) faillissement: waar moet u op letten? Collega Ronny Buiting zet enkele aandachtspunten voor u uiteen.

De deadline voor ondernemingen om zich te registreren in het UBO-register komt steeds dichterbij. Registreer uw vennootschap tijdig.

De Wet DBA houdt nog steeds de gemoederen bezig. De pilot webmodule is inmiddels afgelopen. Hoe ziet de toekomst van de Wet DBA eruit?

Hier vind je de recepten die collega's Iris van Oerle en Joost Klessens gebruikt hebben in de kookstudio voor ons magazineartikel.

Anneke van Rooij en Peter Jacobs delen zowel zakelijk als privé lief en leed met elkaar. Al twintig jaar runnen zij Jacobs en Van Rooij.

N.a.v. de nieuwe coronamaatregelen is besloten om de NOW5 van toepassing te verklaren voor 1 november 2021 tot en met 31 december 2021.

Elke Nederlandse rechtspersoon moet op grond van de wet jaarlijks een jaarrekening deponeren bij de Kamer van Koophandel.

De Belastingdienst heeft afgelopen week het premiebesluit 2022 aan werkgevers verstuurd. Besparingen realiseren is mogelijk.

Werknemers met een auto van de zaak die niet privé mogen of willen rijden kunnen een zogenoemde ‘verklaring geen privégebruik’ aanvragen.

Wanneer u niet meer in staat bent uw eigen belangen te behartigen, bestaan er meerdere mogelijkheden, zoals een levenstestament.

Onlangs is beslist dat de invoering van de nieuwe regeling aandelenoptierechten wordt uitgesteld. In dit nieuwsbericht informeren wij u.

Op 17 november 2021 bracht Accountancy Vanmorgen haar top 50 uit van accountantskantoren met de hoogste omzetontwikkeling.

In dit nieuwsbericht stellen wij u op de hoogte van een aantal ontwikkelingen rondom de BOR.

In dit nieuwsbericht lichten wij toe hoe u deze vrije ruimte binnen de WKR kunt benutten en de 80%-eindheffing kunt voorkomen.

De rechtbank heeft onlangs het ontslag van een directeur toegewezen, in verband met het niet in actie komen tegen medewerkersfraude.

Heeft u dit jaar al stil gestaan bij de mogelijkheid om dividend uit te keren? Het is van belang om dit tijdig te doen.

Sinds 28 september 2021 is het voor nabestaanden mogelijk om via een nabestaandenmachtiging toegang te krijgen tot de belasting- en toeslagenportalen van een overledene.

Budgettering in het mkb. Vaak kan na een maand je budget de prullenbak in. Wij vertellen u graag over beyond budgeting: budgettering 2.0.

Vanaf boekjaar 2022 kunt u geen aangiften meer indienen via het oude ondernemersportaal van de Belastingdienst. Lees wat u moet doen.

U dient aandacht te hebben voor fraude in de praktijk. Wij kunnen u ondersteunen met fraudeonderzoek, lees ons nieuwsbericht voor meer.

De forensisch accountants van Joanknecht Forensics & Recovery onderzoeken zeker niet alleen de euro's; een zorgvuldige aanpak staat centraal.

Het kabinet heeft gesproken over een verhoging van het hoge vennootschapsbelastingtarief (Vpb-tarief) van 25% naar 25,8%.

De meeste fouten in de belastingaangiftes hebben betrekking op de gezamenlijke woning van de ex-partners en de toeslagen.

U hoeft als klant niet langer ieder jaar toestemming te geven voor de ontvangst van serviceberichten aanslagen (SBA).

We zijn teruggekeerd naar het aantal overnames dat plaatsvond voor de coronacrisis. Kunnen we stellen dat de overnamemarkt is hersteld?

Lees hier de maatregelen internationaal uit het belastingplan 2022, onder meer over de verrekenvolgorde CFC-maatregel en belastingplichtmaatregel ATAD2.

Soms is het onvermijdelijk om juridische stappen te zetten. Wist u dat u een doorstart kunt afdwingen met een onderhands crediteurenakkoord?

Vermoed u dat uw klant of leverancier in financiële moeilijkheden raakt nu de coronasteunmaatregelen voorbij zijn? Blijf alert!

U ziet aankomen dat uw bedrijf niet meer aan de financiële verplichtingen kan voldoen. Juridische herstructurering biedt een oplossing.

Werknemers die uit het buitenland zijn aangeworven kunnen in Nederland gebruik maken van de 30%-vergoedingsregeling.

Als de coronacrisis grote gevolgen heeft voor de omzet en liquiditeit van een bv, mag er tijdelijk een lager maandloon worden af gesproken.

De belangrijkste loonbelastingmaatregelen die tot en met 31 december 2021 van toepassing blijven, hebben wij voor u onder elkaar gezet.

Om vorderingen van erfgenamen op bijvoorbeeld de langstlevende ouder te beschermen, kan een hertrouwclausule worden opgenomen in het testament.

Uit onderzoek is gebleken dat een relatief groot deel van de mkb-werkgevers niet of onvoldoende op de hoogte is van de WKR.

Bestuurders van bedrijven met rechtspersoonlijkheid zijn verplicht een adequate administratie te voeren. Het belang zetten we uiteen.

Ondernemers dienen vanaf 1 januari 2022 gebruik te maken van het nieuwe portaal van de Belastingdienst m.b.v. eHerkenning voor btw-aangiften.

Vastgoedadviseur Raymond Pen van Resultance ondersteunt Joanknecht bij de verbouwing van de nieuwe werk- en ontmoetingsplek.

De overdracht van een woning aan de kinderen waarbij de ouders in de woning blijven wonen, pakt door wetswijzigingen niet altijd voordelig uit.

Leuke, gevarieerde en laagdrempelige online trainingen over softskills, daarvoor moet je bij GoodHabitz zijn.

Jan van Hout, directeur van Van Hout adviseurs en installateurs, vertelt hun verhaal over duurzaamheid en gezonde lucht in gebouwen.

De financiële markten gaan door het plafond. Maar profiteert het Nederlandse mkb hier ook van? Het antwoord lijkt niet positief.

Het prachtige nieuwe pand van Joanknecht werd compleet gerenoveerd door bouwbedrijf van Kasteren. Een familiebedrijf met vakmensen.

Interieurarchitect Arnold Schoordijk ontwierp de levendige binnenzijde van Joanknecht. Neem een kijkje in ons gloednieuwe pand.

Het aantal transacties nam toe, vooral in branches die niet/nauwelijks werden getroffen. Is dit dé perfecte tijd om een bedrijf te (ver)kopen?

Voor deelnemers van de Levensloopregeling die op 31 december 2011 meer dan €3.000 hadden gespaard via de levensloopregeling blijft de regeling nog tot 31 december

De fiscale regels voor het rijden van een elektrische auto (van de zaak) verschillen van normale auto’s. De belangrijkste punten op een rij.

De overheid heeft sinds het begin van de crisis op het gebied van loonheffingen een aantal regelingen en versoepelingen goedgekeurd om bedrijven door de crisis

Hoe enthousiast een samenwerking ooit ook begint, er kan een moment komen dat het spaak loopt. Denk daarom al in een heel vroeg stadium na

Per 1 juli 2021 wijzigen de btw-regels voor e-commerce verkopen binnen de EU op een aantal belangrijke punten.

Een neutrale beschrijving van “hetgeen vooraf ging aan WHOA procedure” draagt bij aan een gelijk informatie-speelveld voor alle betrokkenen. En het verkleint de kans op

Discussies over de voorwaarden om een vergoeding belastingvrij te kunnen verstrekken aan werknemers zijn verleden tijd.

Voorkom aansprakelijkheid voor de hypotheekschuld van uw ex-partner, door het wijzigen van de hoofdelijke aansprakelijkheid.

Mkb'ers zijn extra kwetsbaar in de financieringsmarkt. Doe daarom gronding onderzoek, goed huiswerk kan grote problemen voorkomen.

De crisis is nog niet voorbij. Toch hebben sommigen al ‘last’ van het aankomend economisch herstel. Schaal op tijd op voor postcoronakansen!

Voor grensarbeiders is de aangifte inkomstenbelasting dit jaar anders. Het is belangrijk een keuze te maken m.b.t. het werk- en reispatroon.

Door middel van de werkkostenregeling kunt u als werkgever bepaalde zaken belastingvrij aan uw werknemers vergoeden.

We behandelen een casus uit de praktijk, bestuurders zetten een faillissementsonderzoek in om de curator op het juiste spoor te houden.

Werkkapitaalbeheer is van alle tijden. In tijden van financiële crisis is het voor ondernemingen die getroffen worden nog relevanter.

Overdracht binnen de familie, dat is altijd lastig. Er komt zo veel bij kijken. Of kan het ook the easy way?

Als ondernemer moet u vaak zaken regelen met overheid, gemeente en bedrijven. Steeds vaker zien we dat hier een eHerkenningsmiddel nodig is.

Alle steunmaatregelen van de overheid houden veel bedrijven nu nog overeind. Maar hoe moet het na de crisis? En wie of wat kan u daarbij

Een vlotte en goede afwikkeling van het faillissement geeft snel duidelijkheid en richting voor alle partijen. Joanknecht helpt daarbij.

WAES is een detacheringsbureau gericht op software en big data. Oprichter Bob Defilet ontdekte vijf jaar geleden een gat in de markt.

Heidi Renders is notaris en heeft haar eigen kantoor, H2H Notaris in Eindhoven. Ze ondersteunt verschillende innovatieve bedrijven.

Springplank is een maatschappelijke organisatie die hulp biedt aan mensen die dakloos worden. Dit doen ze door werk in te zetten.

Begin 2020 was het team van Baltan Laboratories vol in de voorbereiding voor hun tweede Economia festival in mei,

Er gelden spelregels voor een ODV-uitkeringsrecht (oudedagsverplichting). Graag lichten wij kort de gevolgen toe bij overlijden.

Hurkmans Groep heeft volop groeiambities. Om dit goed vorm te kunnen geven is twaalf jaar geleden versterking van buiten de familie gehaald: Edwin Baeten trad

De wet beschrijft verplichtingen over het opstellen, vaststellen en publiceren van jaarrekeningen. Maar wat hoeft u nu niet te doen als micro-onderneming?

De levensloopregeling eindigt in 2021. Om uitvoeringstechnische redenen heeft het kabinet besloten de einddatum met twee maanden te vervroegen, naar 1 november 2021.

Met een papieren schenking kan fiscaal voordelig vermogen worden overgedragen, mits de spelregels worden gevolgd.

Voor transitievergoedingen betaald voor 1 april 2020 kunt u nog tot en met 30 september 2020 een compensatie aanvragen bij het UWV.

Binnen de btw is het mogelijk om een onderneming, of een deel daarvan, over te dragen zonder dat daarover btw verschuldigd is.

Het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE) viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. In al die jaren is er wel het een en ander veranderd.

in Eindhoven, in de Brainportregio, zit CytoSMART. Het techbedrijf maakt verschillende apparaten om onderzoek in laboratoria te versnellen en te verbeteren.

Reijnders B.V. ging, aan de slag met een dashboard van het IT-servicesteam van Joanknecht. Hierin zijn cijfers uit de financiële administratie makkelijk te analyseren en

Jan Neggers: “Dit is de tweede keer dat ik bij VAN AKEN het stokje doorgeef en deze keer doen we het helemaal anders en goed.”

Op 17 juni 2020 heeft de Staatssecretaris van Financiën het langverwachte wetsvoorstel ‘Wet excessief lenen bij eigen vennootschap’ aangeboden aan de Tweede Kamer.

Gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft onlangs een interessante uitspraak gedaan over de vraag of overdrachtsbelasting is verschuldigd bij de verkrijging van

Er is een aantal ontwikkelingen op het gebied van de BOR. Deze ontwikkelingen beïnvloeden hoe en of u (nog) van de BOR kunt gebruikmaken.

Er is een functionaliteit die al eind 2019 door Exact Online is doorgevoerd, het betreft het corrigeren van transacties, ook al zijn ze al

Dekkers International is een nieuwe klant van Joanknecht en een wereldwijd opererend bedrijf gespecialiseerd in de implementatie van binnenreclameprojecten.

Gijs Verhaak is eigenaar van het bedrijf Sima, dat papier en stationery voor onder andere Hema en Action ontwerpt en importeert.

Als de schenker binnen 180 dagen na het doen van de schenking overlijdt, wordt het bedrag van de schenking mogelijk dubbel belast

Euro-Techniek maakt onderdelen van metaal en kunststof voor bijvoorbeeld elektrotechniek, medische apparatuur en automotive. In bijna zestig jaar tijd heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in

In deze bijdrage wordt ingegaan op de voorwaarden voor het vormen van een voorziening en de nieuwe standpunten over de voorziening groot onderhoud

De afgelopen jaren is het lage tarief in de vennootschapsbelasting (hierna: Vpb) verder verlaagd. Hoe maakt u optimaal gebruik van het lage Vpb-tarief?

Onlangs is een arrest van de Hoge Raad verschenen dat verstrekkende gevolgen kan hebben voor gescheiden dga’s met pensioen in eigen beheer.

Joanknecht begon anderhalf jaar geleden met de Learn-methode van opleidingsinstituut LearningWaves (voorheen Arpa Learn Instituut), gebaseerd op de bekende Lean-methode.

De Van Gogh Sites Foundation wil het erfgoed rond Vincent van Gogh verzamelen en doorgeven aan de volgende generaties. De foundation functioneert al meer dan

Als brand- & creative manager is Maayke Goossens dagelijks bezig met de uitstraling van het merk Goossens Wonen & Slapen en hun bijna twintig woonwinkels.

Per 1 juli 2019 is voor Nederland het zogenoemde Multilateraal Instrument (MLI) in werking getreden. Het doel hiervan is het tegengaan van internationale belastingontwijking

Bij DM Wheel Systems in Boxtel worden wielen en wielsystemen gemaakt. Het bedrijf levert onder andere aan VDL Groep, Efteling en DAF Trucks. Het familiebedrijf

Internetbankieren, mailen, whatsappen, bellen of een reis boeken. Alles wat je op internet doet, gaat via een datacenter. “Iedereen gaat er tegenwoordig vanuit dat alles

Onlangs verscheen een interessant artikel met de titel “De meest gemaakte fouten in de jaarrekening”. Wat kunnen wij hiervan leren?

Een juiste vormgeving van de schenking is zeer belangrijk om het beoogde fiscale voordeel te realiseren. Wij zetten voor u uiteen hoe het zit met

De meesten kennen het wel, Diagnostiek voor U, het voormalig Diagnostisch Centrum Eindhoven. Met dat mooie pand aan de Stratumsedijk.

Als een vennootschap dividend wil uitkeren aan een buitenlandse aandeelhouder, dan zal beoordeeld moeten worden of dividendbelasting ingehouden moet worden

Pendelen is balanceren tussen strakke beheersing en creatieve vernieuwing. Met deze woorden opent het boek Innovatie en pendelend leiderschap; managementcontrol in dga-omgevingen, geschreven door Oscar

Tot nu toe wordt weinig gebruikgemaakt van een fiets van de zaak, omdat de huidige regelgeving erg complex is. Per 1 januari 2020 wijzigt deze

Wanneer aandeelhouders met ruzie uit elkaar gaan, kan een ruziesplitsing een oplossing zijn. Maar het is een moeilijk proces vol emoties dat goed moet worden

Wij hebben al enkele nieuwe functionaliteiten met u gedeeld. Vandaag het laatste deel dat betrekking heeft op het goedkeuren van inkoopfacturen

In de praktijk worden er regelmatig fouten gemaakt bij de waardering van deelnemingen met een negatief eigen vermogen. Hoe pak je dit aan?

Er is een initiatiefwetsvoorstel is opgesteld voor beperking liquidatie- en stakingsverliesregeling in de vennootschapsbelasting

Afgelopen periode is er in het nieuws veel aandacht besteed aan slechte digitale beveiliging, ransomware en het belang van updaten

Ieder seizoen lanceert Exact Online nieuwe functionaliteiten. Sommige zijn in de afgelopen periode al in het programma doorgevoerd en andere staan nog op de planning

Verschillende inzichten over cash en debt free tijdens het overnameproces kunnen een behoorlijke impact hebben op het onderhandelingsresultaat (en de uiteindelijke overnameprijs)

Hoe gaat uw vermogens- en inkomenspositie zich naar verwachting ontwikkelen? Hoe is het met uw pensioen gesteld? Wat als u onverhoopt komt te overlijden?

Michelle en Nick Verdaasdonk zijn de vierde generatie van familiebedrijf Van Gennip Verpakking. Van Gennip Verpakking bestaat dit jaar 72 jaar en werd opgericht door

Hoe is het om aan het hoofd van een veranderend bedrijf te staan? Charlotte Besselink, assistent accountant, ging op zoek naar het antwoord en liep

De Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) houdt zich samen met haar leden bezig met hun nieuwe toegevoegde waarde in een veranderende wereld. Pieter van Hout,

De negatieve effecten van aardoliegebruik, zoals vervuiling, worden niet meer geaccepteerd, dus moeten we op zoek naar nieuwe brand-stoffen. De start-ups Vertoro en Liqal dragen

Het is de bedoeling dat de huidige groepsregeling in de vennootschapsbelasting (de fiscale eenheid) wordt vervangen door een nieuwe, toekomstbestendige groepsregeling.

Eerder dit jaar koos BM Personeel voor een samenwerking met Joanknecht. “We zijn sterk groeiende en wilden wat meer professionaliteit" zegt Martijn Bankers.

Als gevolg van de spoedreparatie fiscale eenheid kan een lening aan een verbonden vennootschap niet aftrekbaar zijn en leiden tot een hogere belastingheffing

Schenken op papier en heeft fiscale voordelen, onder andere in box 3 van de inkomstenbelasting: schenk nu en de ontvanger eist deze schenking later op.

Per 1 januari 2019 is een nieuwe algemene renteaftrekbeperking in de vennootschapsbelasting opgenomen, ook wel de earningsstrippingmaatregel genoemd.

Behoud de anbi-status door actie te ondernemen: publiceer de juiste gegevens openbaar en update deze tijdig.

U kunt btw terugvragen op de installatie van zonnepanelen en soms ook op een deel van de bouwkosten van het pand.

Live Impact is opgericht om leukere en effectievere evenementen te organiseren. We spraken Robin Hensen over flexibel en doelgericht aan de toekomst werken.

Digitaal weerbaarder maken van de bv Nederland, dat is het belangrijkste doel van cybersecuritybedrijf Motiv. Hun ICT-specialisten grijpen in wanneer de digitale veiligheid van bedrijven

Bert Groeneveld en Stefan Suy in gesprek over de samenwerking van hun beide bedrijven en de veranderende rol van de accountant in het mkb.

MAG45 biedt vooral service aan internationale bedrijven in FMCG, pharma, medtech en hightech machinebouw. Zoals Heineken, Philips en ASML.

Een blog van onze collega Christian van der Heijden over wat de waarde en de terugverdientijd is.

Een tijdje geleden schreven we over de verwerking van cryptovaluta in de jaarrekening. Nu is dit onderwerp weer in het nieuws

Sinds 2016 doet Joanknecht onderzoek naar de klanttevredenheid van haar klanten. We interviewen daarvoor jaarlijks zo’n dertigtal ondernemers. Eind 2018 vond het derde klanttevredenheidsonderzoek plaats

De kosten in verband met de aan- of verkoop van een deelneming zijn niet aftrekbaar voor de vennootschapsbelasting, op basis van de deelnemingsvrijstelling

Van den Berk levert medium tot zeer grote maten bomen, struiken en rhododendrons. Inmiddels is de derde generatie Van den Berk aan zet.

In dit blog komt u te weten waarom een “as a Service” model (of in gewoon Nederlands: een abonnementsmodel) een positieve invloed heeft op de

Btw op deelnemingskosten is in beginsel niet aftrekbaar. Deelnemingskosten zijn bijvoorbeeld kosten voor de aan- of verkoop van een deelneming. Het belang kan dus groot

De Hoge Raad heeft beslist dat de verhuur van opslagruimtes niet is belast met btw maar dat deze prestatie kwalificeert als verhuur van een onroerende

Onlangs hebben wij bij een aantal klanten op een ándere manier het gesprek ingestoken. We initieerde namelijk een ‘benen-op-tafel-gesprek’

Vanaf 1 januari 2018 verandert het Nederlandse huwelijksvermogensrecht. Dit kan voor veel mensen gevolgen hebben. Momenteel is het zo dat indien aanstaande echtgenoten gaan trouwen,

Verwerking en waardering van vastgoed in de jaarrekening is een complex vraagstuk. Het is daarom raadzaam om tijdig specialisten in te schakelen

Hommerson Arcades, eigenaar van drie casino’s in Scheveningen, trekt zich het lot aan van de boulevard van Scheveningen.

Niets missen?

Wij brengen je graag tweewekelijks op de hoogte van recente ontwikkelingen binnen ons vakgebied en onze organisatie.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Laatste berichten