Oktober is Cybersecuritymaand

Oktober is Cybersecuritymaand

Cybersecurity special oktober 2022

Daarom besteden wij deze maand extra aandacht aan dit thema. Dat doen we met een cybersecurity special vol nieuwsartikelen. Zo informeren wij je over de risico’s op een cyberaanval, wat je kunt doen om je bedrijf cyberweerbaar te maken én hoe wij jou daarbij kunnen helpen.

Maar eerst enkele belangrijke feiten op een rij. Wist je dat…

  • …de kans dat je bedrijf wordt getroffen door een cyberaanval 1600 keer groter (1 op 5) is dan de kans op een brand (1 op 8.000)?
  • …iedereen één keer per leven getroffen wordt door een cyberaanval?
  • elke 11 seconden een ransomware-aanval plaatsvindt?
  • 85% van de cybersecurity inbraken door een menselijke fout mogelijk wordt gemaakt?

 

Cybercrime is aan de orde van de dag

Wanneer vooraanstaande partijen, zoals VDL (gehackt, vermoedelijk slachtoffer ransomware) of de GGD (NAW-gegevens bron- & contactonderzoek illegaal verkocht) worden getroffen, krijgt dat veel media-aandacht. Dat is je waarschijnlijk niet ontgaan. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Ransomware, datalekken en phishing gevallen (óók in Nederland) zijn aan de orde van de dag. De gemiddelde schade per incident is zo’n € 300.000. De jaarlijkse schade in Nederland ligt momenteel op ongeveer € 10 miljard.

 

Neem de juiste maatregelen, verklein het aanvalsvlak

Deskundigen zeggen dat iedereen ten minste één keer in het leven getroffen zal worden door een cyberaanval. De manier waarop je wordt getroffen, heb je helaas niet zelf in de hand. De (financiële) schade en de mate waarin de continuïteit van je bedrijfsvoering wordt geraakt, kunnen echter wel worden beperkt, míts je op voorhand de juiste maatregelen neemt. Ons advies: verklein het aanvalsvlak vooraf zo goed als kan (op basis van een risicogerichte aanpak).

Aan welke maatregelen moet je dan denken? Daarover informeren wij je graag in deze special.

 

Pak je kans, word cyberweerbaar(der)

Laat deze kans niet liggen en verdiep je in de risico’s die je als ondernemer loopt en wat je kunt doen om cyberweerbaar(der) te worden. Onze adviseurs helpen je daar graag bij. En nee: het uitbesteden van het IT-beheer aan een derde, doet niets af aan de verantwoordelijkheid voor je eigen cyberweerbaarheid. Jij bent verantwoordelijk dat de leverancier ook toereikende maatregelen heeft getroffen! Dus aan de slag!

 

Lucas Vousten | +31 (0)40 240 9516 | lvousten@joanknecht.nl

Max Broekhuizen | +31 (0)40 240 9479 | mbroekhuizen@joanknecht.nl

Cybersecurity: facts & figures