Zeg uw betaalde boekhoudkoppeling niet zomaar op!

Zeg uw betaalde boekhoudkoppeling niet zomaar op!

7 januari 2022

Veel banken hebben de boekhoudkoppeling vernieuwd om klanten meer grip te bieden op financiën. Gebruikt u Exact Online of een ander online boekhoudpakket en heeft u één of meerdere zakelijke rekeningen? Dan betaalt u bij ABN AMRO per 1 januari 2022 een tarief per rekening en gelden er nieuwe voorwaarden. U heeft in de afgelopen weken een brief ontvangen met de vraag of u uw boekhoudkoppeling in stand wilt houden. Wij adviseren uw boekhoudkoppeling niet zomaar op te zeggen. Neem bij vragen of onduidelijkheden altijd eerst contact op met uw contactpersoon bij Joanknecht.

Nieuwe tarieven boekhoudkoppeling

Om uw administratie effectiever te maken zorgen banken voor een betere koppeling met uw online boekhoudpakket. Daardoor is het bijvoorbeeld bij ABN AMRO nu standaard mogelijk om betalingen aan te maken in uw online boekhoudpakket en deze vervolgens in uw bankomgeving goed te keuren. Deze functionaliteit wordt gefaseerd uitgerold en is nu nog niet voor alle boekhoudpakketten beschikbaar. O.a. nog niet voor Exact Online. Deze ontwikkeling brengt met zich mee dat veel banken inmiddels een klein maandelijks tarief voor boekhoudkoppelingen vragen. Raadpleeg uw eigen bank voor de specifieke wijzigingen en nieuwe tarieven.

 

De voordelen van een boekhoudkoppeling

Hoewel de tarieven per bank verschillen, betaalt u niet meer dan enkele euro’s per maand voor de boekhoudkoppeling. Ons advies luidt daarom om de betaalde boekhoudkoppeling in stand te houden. De voordelen van de koppeling wegen duidelijk op tegen de kosten. Uw administratie wordt namelijk op elk moment voorzien van de laatste bankmutaties en geeft daardoor een actueel beeld van uw financiën.

 

Daarnaast worden, bij het gebruik van een bankkoppeling, de bankmutaties in veel gevallen ook direct op de juiste rekening of openstaande factuur geboekt. Het teruggaan naar een minder geautomatiseerde verwerking is natuurlijk niet meer van deze tijd! Het verrichten van betalingen uit uw boekhoudomgeving is een ander belangrijk groot voordeel. Het is niet meer nodig om betalingen handmatig in te voeren in uw bankieromgeving. Dit voorkomt fouten en dubbel werk.

 

Contact

Heeft u vragen of twijfelt u over het gebruik van de boekhoudkoppeling? Zeg uw boekhoudkoppeling niet zomaar op, maar neem altijd even contact op met uw contactpersoon bij Joanknecht. Wilt u meer weten over de vernieuwingen m.b.t. uw boekhoudkoppeling of boekhoudkoppelingen in het algemeen? Neem dan gerust contact op Patricia Janssen, senior medewerker accountancy, op telefoonnummer +31 (0)40 240 95 24 of per e-mail op pjanssen@joanknecht.nl.