Nieuwe functionaliteiten Exact Online deel 2

Nieuwe functionaliteiten Exact Online deel 2

6 november 2019

Ieder seizoen lanceert Exact Online nieuwe functionaliteiten. Sommige zijn in de afgelopen periode al in het programma doorgevoerd en andere staan nog op de planning om te worden gelanceerd. Graag presenteren wij u in deze en komende nieuwsbrieven enkele van deze handige nieuwe functionaliteiten uit de Autumn release 2019.

Ontdubbelen relaties en samenvoegen transacties

Een veel gehoorde ergernis bij gebruikers van Exact Online is vervuiling van het relatiebestand (zowel klanten als leveranciers) door een dubbele opvoer. Er was altijd al een ontdubbelfunctionaliteit, maar deze kon niet worden toegepast indien beide relaties transacties bevatten. Dat is nu verleden tijd!

 

Vanaf nu kan simpel worden ontdubbeld en transacties worden samengevoegd.

 

Hoe werkt het?

 

Nieuwe functionaliteiten exact online

 

 

Uitgebreidere controle op dubbele facturen

Tot voor kort bestond binnen Exact Online alleen een controle op dubbele inkoopfacturen. Dit is nu ook uitgebreid met een controle op verkoopfacturen. De controle betreft niet alleen meer de check op de velden relatie en uw ref. Er wordt daarnaast ook voortaan gekeken naar de velden factuurdatum en totaalbedrag. Het systeem past de vernieuwde controle toe op alle nieuwe inkoopfacturen en op verkoopboekingen die je handmatig aanmaakt of welke op basis van elektronische facturen worden aangemaakt (o.a. Scan Herken). Extra handig is dat wanneer sprake is van een dubbele opvoer Exact Online een link laat zien naar de bestaande factuur. Die hoef je dus niet meer zelf te zoeken!

 

Nieuwe functionaliteiten exact online

 

Enkele van de nieuwe functionaliteiten in Exact Online komen vanuit ideeën van gebruikers. Deze ideeën kun je via de supporttool in Exact Online opvoeren. Uiteindelijk gaan ze aan de slag met ideeën met de meeste stemmen. Dus ideeën droppen en stemmen loont!

 

Meer nieuwe functionaliteiten

Wist u dat Exact Online ook inzicht geeft in het gemiddeld aantal dagen tot betaling? En dat u een betalingslink kunt meesturen op de factuur, zodat u uw geld mogelijk sneller krijgt? Lees daar hier meer over.

 

Vragen?

Heeft u vragen over de nieuwe functionaliteiten van Exact Online? Dan kunt u contact opnemen met Patricia Janssen op telefoonnummer +31 (0)40 240 95 24 of per e-mail op pjanssen@joanknecht.nl.