Samen voorbereiden op toekomst

Samen voorbereiden op toekomst

28 juli 2022

Samen maken we toekomst, die belofte doen we als Joanknecht. En dat begint met een goede voorbereiding, samen met jou. Je wil financieel weerbaar zijn voor de toekomst, voorbereid zijn op wat mogelijk komen gaat. En natuurlijk zo min mogelijk risico lopen.

Houd rekening met verschillende scenario’s

Hoe ziet de wereld er na de zomer uit? Gaan de olie- en gasprijzen doorstijgen of dalen ze iets? Grondstoffen worden op dit moment goedkoper, maar zet die trend zich door? Lukt het je überhaupt om aan materialen te komen? Wat doet de inflatie? Ondertussen stijgt de rente. Leidt dit in combinatie met aflossing van de coronaschulden tot de al langer voorspelde toename van het aantal faillissementen? En welke gevolgen heeft dit voor de arbeidsmarkt?

 

Door het maken van scenario’s kun je die onzekere toekomst iets meer handen en voeten geven. Stel je  het scenario “de materiaalprijzen gaan stijgen” voor. Wat betekent dit voor je voorraadomvang? En voor je financieringsbehoefte? Hoe zorg je er voor dat je vervolgens ook je eigen verkoopprijzen kunt verhogen?

 

Blijft alert

De onzekerheden zijn momenteel groter dan we de laatste jaren gewend zijn. Er zijn bedreigingen en zeker ook kansen voor jou en jouw onderneming. Rekening houden met verschillende scenario’s kan handig zijn maar zeer waarschijnlijk loopt het net even anders. We moeten dus alert blijven.

 

En mocht de tegenwind wat heftiger worden, dan is het zaak dat jij en je onderneming zo weinig mogelijk risico lopen. Dat je onderneming financieel weerbaar is. Hoe zorgen we er voor dat het faillissement van je grootste klant niet het einde betekent van jouw bedrijf? En als dat toch zo loopt, wat kun je nu doen zodat je straks een doorstart kunt maken? En dat je dan zelf bepaalt of je jouw privé vermogen hiervoor aanwendt (of dat anderen dat voor jou bepalen)?

 

Na de zomer: nieuwsbrief special financiële weerbaarheid

Na de zomer komen we hier graag bij je op terug. Om helder te krijgen wat de specifieke kansen en bedreigingen zijn voor jouw onderneming. En welke acties je kunt (of misschien moet) ondernemen. Voor nu wensen we je een mooie vakantieperiode.

 

Wil je onze nieuwsbrief special niet missen? Meld je dan aan.

P.S. Wil je toch niet wachten? We zijn natuurlijk ook tijdens de zomerperiode beschikbaar. Neem gerust contact op met een van onze adviseurs.

 

Frank Driessen | +31 (0)40 240 9438 | fdriessen@joanknecht.nl

Ronny Buiting | +31 (0)40 240 9415 | rbuiting@joanknecht.nl 

Max Broekhuizen | +31 (0)40 240 9479 | mbroekhuizen@joanknecht.nl