Exact Online Debiteurenbeheer

Exact Online: nieuwe functionaliteiten

Exact Online: nieuwe functionaliteiten

6 september 2022

Exact Online Debiteurenbeheer

In de afgelopen periode heeft Exact Online twee nieuwe functionaliteiten uitgerold. Deze worden binnenkort ook in de Autumn ’22 Release meegenomen. Het betreft de functionaliteiten: automatisch afschrijven van activa en automatisch genereren van vaste boekingen.

Automatisch afschrijven van activa

Als een activum in de activastaat is opgenomen kan via de administratie-instellingen worden gekozen voor het maandelijks automatisch laten boeken van deze afschrijving. Geef aan op welke dag dit moet gebeuren en Exact Online doet de rest van het werk.

 

Voor uitgebreidere informatie verwijzen wij je graag naar de releasenote van Exact.

 

Automatisch genereren van vaste boekingen

Heb je maandelijks terugkerende vaste boekingen in de administratie? Vanaf nu kun je deze automatisch laten boeken door Exact Online. Geef de begindatum, einddatum en frequentie aan en Exact Online doet de rest van het werk.

 

Voor uitgebreidere informatie verwijzen wij je graag naar de releasenote van Exact.

 

Voorwaarde voor gebruik functionaliteiten

Voorwaarde om van bovenstaande functionaliteiten gebruik te kunnen maken, is dat ‘No hands accounting’ is geactiveerd in je administratie. Hoe kun je zien of dit het geval is?

 

Klik rechtsboven in de hoek op je gebruikersnaam > mijn Exact Online > mijn abonnement. Onder het type abonnement staat dan ‘Exact Online No hands Accounting’ vermeld.

 

Is dat nog niet het geval of maak je nog gebruik van de oude ‘Exact Online San & Herken’? Dan kun je dit eenvoudig activeren of wijzigen via abonnement beheren. Je kiest dan voor ‘uw huidige abonnement aanpassen’ en ‘uitbreidingen toevoegen’ of ‘uitbreidingen opzeggen’.

 

No hands accounting

No hands accounting biedt meerdere voordelen in het automatiseren van je administratie. Kijk voor meer informatie op https://www.exact.com/nl/producten/boekhouden/no-hands-accounting.

 

De afname van No Hands Accounting gaat via een bundel met een minimale afname van 10 geautomatiseerde boekingsvoorstellen per maand. Binnen de bundel is de prijs € 0,45 per verwerkte factuur. Buiten de bundel € 0,55 per verwerkte factuur. De prijs buiten de bundel is gelijk aan de prijs van de oude Exact Online Scan & Herken kosten. Wellicht betaal je momenteel nog dit hogere tarief. Oftewel zeker de moeite waard om over te stappen en tevens van nog meer geautomatiseerde functionaliteiten gebruikt te kunnen maken.

 

Hulp nodig?

Natuurlijk kijken wij graag met je mee. Neem gerust contact op met Patricia Janssensenior medewerker accountancy, op telefoonnummer +31 (0)40 240 95 24 of per e-mail op pjanssen@joanknecht.nl.