Bereid u voor op de uitfasering van het oude ondernemersportaal

Bereid u voor op de uitfasering van het oude ondernemersportaal

20 oktober 2021

Vanaf boekjaar 2022 kunt u geen aangiften meer indienen via het oude ondernemersportaal van de Belastingdienst. Maakt u momenteel nog geen gebruik van het nieuwe portaal? Dan ontvangt u een brief van de Belastingdienst met het verzoek zo snel mogelijk over te stappen. Ook fiscale eenheden voor de omzetbelasting kunnen toegang krijgen tot het nieuwe portaal en op deze manier hun aangiften btw indienen. 

eHerkenning niveau 3 is nodig

Ondernemers die hun onderneming drijven via een rechtspersoon – zoals een bv – en die hun btw-aangifte nog indienen via het oude portaal van de Belastingdienst, moeten vanaf 1 januari 2022 verplicht eHerkenning toepassen. Het nieuwe portaal, Mijn Belastingdienst Zakelijk, stelt eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau drie bij het inloggen verplicht.

 

Heeft u nog geen eHerkenning aangevraagd? Wij vertellen u graag waar u dit kunt aanvragen en ondersteunen u zo nodig bij de inrichting hiervan. Zie daarvoor ons eerdere nieuwsbericht over eHerkenning bij het indienen van de btw-aangifte.

 

 

Financiële software

Naast gebruik te maken van het nieuwe portaal is het vaak ook mogelijk rechtstreeks vanuit financiële software btw- en ICP aangiften in te dienen bij de Belastingdienst. Hier wordt ook een terugmelding voor ontvangst gegeven door de Belastingdienst.

 

Wilt u meer weten over het gebruik van financiële software bij het indienen van uw aangiften? Neem dan gerust contact op Patricia Janssen, senior medewerker accountancy, op telefoonnummer +31 (0)40 240 95 24 of per e-mail op pjanssen@joanknecht.nl.