Dochters in de metaal

Dochters in de metaal

winter 2021/2022

Ze hadden nooit gedacht dat ze in het bedrijf van hun vader zouden gaan werken. Maar Maraya en Celine Holtzer, dochters van Hans Holtzer, werken ondertussen beiden bij Galvano MetaalMaraya al tien jaar als hoofd marketing en communicatie, Celine sinds 2018 als hoofd financiën en personeel. Ze hebben sinds kort beiden 25 procent van de aandelen overgenomen. Hans heeft zich teruggetrokken uit het operationele stuk en het stokje overgedragen aan algemeen directeur Wout de Vries. Hij laat de jeugd het op hun manier doen. Zolang ze de stip aan de horizon maar in het vizier houden.   

Als je de trap oploopt naar het kantoor van Galvano Metaal, zie je links van je de immense hal, vol met staal en aluminium. Stapels kokers en buizen in alle maten, en platen in alle soorten en diktes. Er hangen grote kranen aan het plafond om alles te kunnen verplaatsen. Vrachtwagens rijden de hal in om gevuld te worden met bestellingen. “Wij zijn een metaalgroothandel”, vertelt Hans, “met een zeer groot assortiment. We leveren aan verschillende soorten bedrijven. Zo zijn we ruim gesorteerd in platen voor bedrijven die lasersnijden, maar we hebben ook kleine zelfstandigen als klant. Maraya heeft voor deze doelgroep een app ontwikkeld om gemakkelijk te kunnen bestellen. En we leveren halffabricaten aan bedrijven. Wij doen de voorbewerkingen, leggen ze in hun werkplaats klaar en zorgen dat hun voorraad weer wordt aangevuld. We halen ons metaal vooral uit West-Europa, zodat we A-kwaliteit kunnen leveren. Dit maakt ons onderscheidend, net als onze snelle levering. Vóór 20.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.”

 

 

“We begonnen als jong MT tegelijk aan de groei en ontwikkeling van het bedrijf en onszelf, dat was een enorme uitdaging en superleuk” ~Maraya

 

 

Jonge aanwas

“Galvano bestaat 104 jaar en ik werk er 35 jaar”, zegt Hans. “Het was van de familie Spackler, die heeft het drie generaties in haar bezit gehad. Ik ben uiteindelijk directeur geworden en heb het in 2007 overgenomen. Een jaar later kwam de crisis. In het begin vond ik het niet erg, want van een crisis word je wakker. Deze duurde echter wel erg lang. We hebben zware, maar ook leuke jaren gehad. Na de crisis moest ik een keuze maken. Ik wilde groeien, en de leden van het managementteam waren over het algemeen ervaren vijftigers. Wilde ik hen dat nog aandoen? Toen hebben we besloten om alvast een opvolger naast hen te zetten, een jonge hbo’er.” Maraya gaat verder: “Dat was vijf jaar geleden. We begonnen als nieuwe managers, een soort jong MT, tegelijk aan die groei en ontwikkeling, dat was een enorme uitdaging en superleuk. We kregen alle vrijheid, er werd aan ons gevraagd om lekker creatief te zijn en onze mening te geven. Het ging wel eens alle kanten op, maar dan konden de oudere MT-leden ons weer terugfluiten en zeggen: ‘Denk hier eens aan.’ We stootten soms ons hoofd, en dat lieten ze ook gebeuren. Daar leerden we veel van.”

 

Coachingsprogramma

Hans: “Wout heeft een coachingsprogramma opgezet, want het zijn natuurlijk behoorlijke ingrepen die je doet. We hebben tegen de ouderen gezegd: ‘Maak ze niet monddood, laat ze dingen proberen, maar behoed ze voor grote fouten. En praat met elkaar, want er zullen irritaties zijn.’ Tegen de jongeren hebben we gezegd: ‘Jullie mogen van alles ontwikkelen, maar leer eerst kijken hoe het hier werkt. En je moet met je begeleider, de oudere, afstemmen als je dingen wilt doorvoeren.’ In het begin snapten ze er nog niks van en luisterden ze ook niet, ze dachten dat alles anders moest.”

 

Dochter Celine vult aan: “We moesten oppassen dat we niet constant het wiel opnieuw uit wilden vinden, in plaats van te kijken of we daar al iets voor hadden. We hadden bij wijze van spreken al drie keer een nieuw bedrijf opgezet.” Maraya: “Maar het werd steeds professioneler, we raakten op elkaar ingespeeld, we leerden elkaars sterke en zwakke punten kennen. Nu zijn we echt als een team aan het werk en de ouderen hebben er baat bij dat de jongeren dingen op zich nemen, dat is nu goed in balans.”

 

 

“Ik wist helemaal niet waar ik aan begon, ik was 21 en dacht mijn studie er wel even naast te doen” ~Celine

 

 

Stages

Hans: “Ik had nooit gedacht dat mijn meiden in de zaak terecht zouden komen. Ik wilde wel dat ze hier een stage zouden lopen, en dan konden ze daarna weer hun eigen ding gaan doen, maar dat is een beetje anders gelopen.” Maraya: “Mijn eerste stage bij Galvano was tien jaar geleden op de afdeling verkoop. Ik vond het interessant wat papa deed en ik was er nieuwsgierig naar. Ik ben hier afgestudeerd voor mijn opleiding hbo-communicatiemanagement, zo ben ik erin gerold. Ik merkte toen dat ik het marketing- en communicatievak echt heel leuk vond. Ik was alleen nooit in de metaal beland als papa dit bedrijf niet had gehad. Mijn interesses lagen vroeger wel ergens anders. Maar omdat in deze branche de marketing en communicatie nog niet zo zijn doorontwikkeld, kun je hier nog echt het verschil maken, en dat maakt mijn baan echt superleuk.”

 

Financiën

Celine: “Ik wilde niet in het bedrijf gaan werken. Ik heb eerst een andere studie gedaan, maar ik kwam er al snel achter dat ik die niet leuk vond. Toen kreeg ik boekhouden als vak en haalde ik drie keer een 10. Op dat moment wist ik wat ik wilde gaan doen en ben ik hbo finance and control gaan studeren. Snel daarna gaf papa aan: ‘Wil je de financiën in? Dan is dit je kans.’” Hans: “We waren toen bezig om alle jonge managers te werven.” Celine: “Ik zei: nou doe maar dan. Ik wist helemaal niet waar ik aan begon, ik was 21 en dacht mijn studie er wel even naast te doen. Dat was echt pittig. Ik heb tijdens die drukke periode echt tijd nodig gehad om me te ontwikkelen en me te settelen maar inmiddels zit ik helemaal op mijn plek.”

 

Loslaten

Hans: “Ik heb besloten om een stapje terug te doen en het stokje als directeur over te dragen aan Wout de Vries. Ik heb altijd erg hard gewerkt en ik wil mijn tijd nu aan andere dingen besteden, en meer tijd met mijn vrouw doorbrengen. Het werkt voor mijn dochters ook fijner dat Wout hun leidinggevende is en niet ik. Celine en Maraya hebben ieder 25 procent van de aandelen overgenomen, ik kan het loslaten.” Maraya: “Als we die stip aan de horizon maar goed aanhouden. Hierin worden wij goed begeleid door Wout.”

 

 

 

Dit artikel verscheen in het magazine ‘samen maken we toekomst’, editie winter 2021/2022, gedrukt in december 2021. Twee keer per jaar brengt Joanknecht dit magazine uit voor haar relaties. Magazine ontvangen? Laat het ons weten: Tel. +31 40 844 70 00 of via info@joanknecht.nl. Wil je reageren, heb je een vraag of feedback voor ons? Neem dan gerust contact op met Marlies Vervoordeldonk, hr- en communicatiemedewerker bij Joanknecht via tel. +31 40 240 9493 of via mvervoordeldonk@joanknecht.nl.