De tas van Judith Souer

De tas van Judith Souer 

winter 2021/2022

Judith Souer van Souer Europe Accessories gebruikt normaal een grotere tas, maar deze vond ze mooi bij de feestdagen passen. Hij is uit haar nieuwe tassencollectie die ze recent op de markt heeft gebracht, naast de zonnebrillen die ze levert aan grote winkelketens.

“We stellen collecties zonnebrillen samen voor grote kledingconcerns in Europa, zoals WE Fashion, Zara en Costes. Ik bezoek twee keer per jaar beurzen in Milaan en Parijs om te kijken wat de grote trends worden. Daarna ga ik naar het Verre Oosten en stel daar mijn eigen collectie samen, geïnspireerd op die trends. Voor iedere klant maak ik een selectie van wat bij hem past. Ik kom dan met koffers vol zonnebrillen langs, het wordt weleens omschreven als een snoepwinkel. De klanten kiezen de modellen die ze willen en dan bespreken we wat ze nog aangepast willen hebben. Een ander pootje, een andere kleur lens of frame, of een logo op een bepaalde plek. Op die manier stellen ze hun eigen unieke collectie samen. Voor de tassenlijn gaat het op dezelfde manier. De basis is er, en dan kunnen er nog allerlei aanpassingen worden gedaan. We leveren aan geen enkele klant hetzelfde, het is altijd een uniek product.”

 

Familiebedrijf

“Mijn vader had vroeger een bedrijf in zonnebrillen, petten en slippers. Ik ben dus eigenlijk opgegroeid tussen de zonnebrillen. Als het vroeger druk was, stond ik mee te helpen in het magazijn. Hij heeft deze zaak in 2005 verkocht. Later begon het weer te kriebelen en toen heb ik voorgesteld om samen een nieuwe onderneming te starten. Dat is nu elf jaar geleden, en sinds twee jaar heb ik deze volledig overgenomen. Als ik met inkopers aan tafel zat, ving ik regelmatig op dat ze moeite hadden een goede leverancier te vinden voor hun tassencollectie. Ik zag daar een kans en ben me erin gaan verdiepen. Het heeft nog twee jaar geduurd voordat de collectie klaar was. Eerst moet alles ontworpen worden en vervolgens moet je nog een goede en betrouwbare fabrikant vinden. We zijn aangesloten bij het BSCI-keurmerk. Dat betekent dat de fabrikant aan allerlei eisen moet voldoen, zoals bepaalde arbeidsomstandigheden en milieuvereisten. Bij verschillende ketens kom je niet meer binnen zonder zo’n keurmerk.”

 

Tas

“Naast onze B2B-activiteiten zijn we recent de webshop lorino.nl gestart, daar verkopen we exclusieve collecties brillen, tassen en sieraden. We hebben er twee eigen merken voor ontwikkeld, Saya en Claire Julie. Mijn zonnebril, die ik altijd bij me heb, is daar te koop, net als dit avondtasje. Normaal heb ik altijd een grote shopper bij me, maar dit vond ik leuk voor de feestdagen.”

 

Notitieboek

“Ik heb altijd mijn visitekaartjes bij me en mijn notitieboek, dat is heilig. Ik schrijf er alle wensen van mijn klanten in als ik ze bezoek. Ik doe alles op papier, ik heb geen laptop bij me. De afspraken bij mijn klanten bestaan vooral uit goed luisteren en veel laten zien uit de collectiekoffers vol brillen en tassen.”

 

Lipgloss en brillenkoordje

“Ik werk in de mode en vind het belangrijk om er verzorgd uit te zien als ik naar klanten ga, vandaar de lipgloss. Ik draag ook graag statementoorbellen. Er zit een brillenkoordje in mijn tas. Dat is heel lang uit geweest en sinds twee jaar is het weer in de mode. Dat verkopen we zowel via de webshop als aan de winkelketens. Ik vind het belangrijk dat ik zelf draag wat ik verkoop. Dat heb ik ook met mijn bril. Hij is groot en iedere keer als ik hem op heb zeggen mensen: ‘Wat is hij toch gaaf.’ Of je hem nu leuk vindt of niet, als ze dat zeggen wordt erover gesproken. Ik ben mijn eigen visitekaartje.”

 

 

 

Dit artikel verscheen in het magazine ‘samen maken we toekomst’, editie winter 2021/2022, gedrukt in december 2021. Twee keer per jaar brengt Joanknecht dit magazine uit voor haar relaties. Magazine ontvangen? Laat het ons weten: Tel. +31 40 844 70 00 of via info@joanknecht.nl. Wil je reageren, heb je een vraag of feedback voor ons? Neem dan gerust contact op met Marlies Vervoordeldonk, hr- en communicatiemedewerker bij Joanknecht via tel. +31 40 240 9493 of via mvervoordeldonk@joanknecht.nl.