De tas van… Heidi Renders

De tas van… Heidi Renders

winter 2020/2021

Heidi Renders is notaris. Ze heeft haar eigen kantoor, H2H Notaris, in Eindhoven. Heidi ondersteunt verschillende ondernemers waaronder innovatieve bedrijven in de regio, bijvoorbeeld bij het vastleggen van een samenwerking, een overname of een verkoop. “Het is heel leuk om zelf ondernemer te zijn en andere ondernemers ook verder te helpen,” zegt Heidi.

 

 

“We proberen samen juridische en fiscale zaken zo toegankelijk, begrijpelijk en overzichtelijk mogelijk te maken voor ondernemers.”

“Het is voor ondernemers niet altijd leuk om bezig te zijn met notariële zaken, maar het is wel belangrijk voor bijvoorbeeld een samenwerking, de groei en de continuïteit van een bedrijf,” stelt ze. Heidi adviseert onder meer startende bedrijven, bijvoorbeeld bij het kiezen van een rechtsvorm en het vastleggen van samenwerkingsafspraken. In de loop van de tijd heeft ze echt een band opgebouwd met haar cliënten. “Zij kloppen aan als iets vastgelegd of geregeld moet worden en om eens te kunnen sparren. Het is mooi om mee te mogen groeien met een ondernemer.”

 

“Voor mijn werk heb ik een hele functionele tas. Ik zoek me soms al rot, dus alles wat niet in de tas hoort, gaat eruit,” zegt Heidi. “Mijn handtas lijkt klein, maar er is een trucje. Aan de zijkanten zitten ritsen waardoor ik mijn tas nog een stukje groter kan maken. Dat is altijd handig.”

 

Pennen

“Als notaris is een pen de belangrijkste uitrusting! De digitale handtekening bestaat bij ons nog niet, dus dan mag een pen niet ontbreken. Meestal zitten er verschillende in mijn tas, ik laat pennen weleens slingeren. Op één exemplaar ben ik heel zuinig, dat heb ik van mijn eerste werkgever gekregen. Die pen gaat al jaren overal mee naartoe.”

 

Notitieboekje

“Naast een pen heb ik ook altijd papier bij me. Ik vind het fijn om snel wat aantekeningen te kunnen maken tijdens een gesprek. Vaak gaat het om praktische zaken, maar ik noteer ook weleens de sfeer van een gesprek of de dynamiek tussen mensen. De achtergronden bij een beslissing die ik meeneem in een advies dat ik geef, zijn vaak heel belangrijk. Zo kan ik mensen beter uitleggen waarom ik een bepaald advies geef.”

 

Telefoon en oortjes

“Ik gebruik mijn telefoon voornamelijk om te bellen en tussendoor even snel mijn mail te lezen. De oortjes zijn daarbij onmisbaar. Zo heb ik mijn handen vrij tijdens een gesprek, bijvoorbeeld om aantekeningen te maken. Verder werk ik eigenlijk niet met mijn telefoon, daarvoor heb ik een pc op kantoor en een laptop. Al heb ik die niet altijd bij me als ik onderweg ben.”

 

Een mapje voor visitekaartjes

“Dit leren mapje heb ik gekregen van een vriendin toen ik werd benoemd tot notaris. Het is een mooie manier om mijn visitekaartjes op te bergen. Die heb ik altijd bij me.”

 

“De visitekaartjes komen vaak van pas. H2H Notaris heeft een tweede vestiging bij De Zaak op Strijp-T in Eindhoven. Het is een prettige omgeving en er is veel bedrijvigheid. Mijn beoogde doelgroep, innovatieve bedrijven, zit hier. Dus het is een ideale plek om inspiratie op te doen en nieuwe contacten te leggen.”

 

Water en keelsnoepjes

“Gedurende de dag ben ik veel in gesprek. Als notaris moet ik natuurlijk veel uitleggen, dus ben ik veel aan het woord. Dan is het fijn om tussendoor even wat water of een keelsnoepje te kunnen nemen.”

 

“Ik probeer ondernemers altijd begrijpelijk uit te leggen wat er in bepaalde documenten staat en begeleid ze in een traject van A tot Z. Je moet als ondernemer natuurlijk wel weten waar je een handtekening onder zet, dus het is mijn taak om alles goed uit te leggen.”

 


 

Samenwerking

Om ondernemers op verschillende gebieden verder te helpen, werkt Heidi regelmatig samen met Dennis Sevenhoven, belastingadviseur bij Joanknecht, en Evelyn Peerboom, advocaat bij Louwers Advocaten. “Onze vakgebieden vullen elkaar goed aan en zijn doorgaans allemaal relevant voor ondernemers. Dan is het fijn om samen te werken. Dit brengt een beter eindproduct voor de ondernemer,” zegt Heidi. “Zo proberen we samen juridische en fiscale zaken zo toegankelijk, begrijpelijk en overzichtelijk mogelijk te maken voor ondernemers.”

 


 

 

Dit artikel verscheen in het magazine ‘samen maken we toekomst’, editie winter 2020/2021, gedrukt in november 2020. Twee keer per jaar brengt Joanknecht dit magazine uit voor haar relaties. Magazine ontvangen? Laat het ons weten: Tel. +31 40 844 70 00 of via info@joanknecht.nl. Wil je reageren, heb je een vraag of feedback voor ons? Neem dan gerust contact op met Marlies Vervoordeldonk, hr- en communicatiemedewerker bij Joanknecht via tel. +31 40 240 9493 of via mvervoordeldonk@joanknecht.nl.