Binnenkijken bij Joanknecht

Binnenkijken bij Joanknecht

zomer 2021

Levendig. Zo omschrijven interieurarchitect Arnold Schoordijk en Marlies Vervoordeldonk, projectleider verbouwing en verhuizing bij Joanknecht, de businesslounge in het nieuwe pand. Het is een kleurrijke plek om samen te komen met collega’s en klanten, het kloppende hart van de organisatie.

Bekijk bovenstaande afbeelding hier.

 

“Ik ben het meest trots op de lekkere sfeer die in het kantoor hangt,” zegt interieurarchitect Arnold. Joanknecht maakte qua kantoorruimte een flinke stap vooruit. Ooit had accountancy een stoffig imago en waren kantoren voornamelijk grijs en blauw. Dat is allang niet meer zo. Arnold koos juist voor primaire kleuren, levendige materialen zoals hout en veel planten. Het is een dynamisch kantoor waar flexplekken de norm zijn.

 

”Open communicatie vinden we belangrijk en dat straalt het pand ook uit” ~ Marlies

 

Arnold bedacht een nieuw concept; teamoffice. “Op dit moment is het gebruikelijk om in de open ruimten van een kantoor te werken, te overleggen en te bellen, waarbij gesloten ruimten worden gebruikt om stil te werken. In dit concept is alles 180 graden omgedraaid. In de open ruimten is het rustig en in de gesloten teamkamers – die door middel van een glazen wand gescheiden zijn – kunnen teams bij elkaar zitten om samen te werken, te bellen en te overleggen.” Dat zorgt voor een rustige, fijne werksfeer.

 

Vertrouwen

De glazen wanden zorgen voor transparantie. “Open communicatie vinden we belangrijk. Iedereen zit door elkaar, er is niemand die een eigen ruimte of kamer heeft. We hebben geen geheimen voor elkaar,” stelt Marlies. Arnold vult aan: “Dat laat een grote mate van vertrouwen zien.” Marlies knikt bevestigend. “Wij werken altijd op basis van vertrouwen, met collega’s en met externe partijen.” Arnold kreeg dan ook de vrije hand in het ontwerp.

 

De roze bank in een van de vergaderruimtes is een mooi voorbeeld van het proces, lachen Marlies en Arnold. “Nadat ik die bank had voorgesteld, moest een aantal heren nog even wennen. Zij konden wel twintig redenen bedenken waarom er geen roze bank moest komen,” vertelt de interieurarchitect. “Maar de bank staat er wel en hij past perfect in het geheel.”

 

Vertrouwen en samenwerking staan centraal in het pand. De businesslounge laat dit goed zien. Met als klap op de vuurpijl een terras. “De vorige eigenaren van het pand gebruikten die ruimte alleen als vluchtroute terwijl er veel meer inzit,” stelt Arnold. Buitenruimten worden steeds belangrijker. Door middel van een glazen schuifpui is het terras verbonden met de businesslounge.

 

Vertrouwen en samenwerking staan centraal in het pand

 

Gezelligheid

Daarnaast kan Brabantse gezelligheid natuurlijk niet ontbreken. De lounge is voorzien van een bar waar op vrijdagmiddag lekker geborreld kan worden. Hier wordt ook de gezamenlijke lunch geserveerd. Een belangrijk, nieuw concept waarin gastvrijheid voorop staat. “De businesslounge is ook bedoeld voor klanten. Zij kunnen bij ons werken tussen afspraken door,” zegt Marlies.

 

Alle puzzelstukjes vallen nu op hun plek, maar het coördineren van de hele verbouwing en verhuizing was volgens Marlies een uitdaging. “Het was bijzonder om met alle verschillende partijen samen te werken. Zo zagen we de plannen steeds meer werkelijkheid worden in het pand. En het resultaat mag er zijn!”

 

 

 

Dit artikel verscheen in het magazine ‘samen maken we toekomst’, editie zomer 2021, gedrukt in mei 2021. Twee keer per jaar brengt Joanknecht dit magazine uit voor haar relaties. Magazine ontvangen? Laat het ons weten: Tel. +31 40 844 70 00 of via info@joanknecht.nl. Wil je reageren, heb je een vraag of feedback voor ons? Neem dan gerust contact op met Marlies Vervoordeldonk, hr- en communicatiemedewerker bij Joanknecht via tel. +31 40 240 9493 of via mvervoordeldonk@joanknecht.nl.