Belastingadvies-wat-is-het

Wat is belastingadvies bij Joanknecht?

Wat is belastingadvies bij Joanknecht?

Belastingadvies-wat-is-het

Belasting, we betalen het allemaal. Maar bovenal is het een complex geheel, de fiscale wet- en regelgeving. Het begrip belastingadvies is daarnaast erg breed. Denk aan het opstellen van huwelijkse voorwaarden, het overdragen van uw onderneming aan uw kinderen of het regelen van uw pensioen. Het inwinnen van goed belastingadvies is essentieel voor u als ondernemer. Daarom staan onze belastingadviseurs klaar om u van persoonlijk, begrijpelijk en concreet advies te voorzien.

Waarom is belastingadvies belangrijk?

Als ondernemer is het haast onmogelijk op de hoogte te blijven van de actualiteiten binnen de fiscale wet- en regelgeving. U heeft er geen tijd voor, beschikt niet over de juiste kennis of hebt er simpelweg geen zin in. Tegelijkertijd wilt u wel optimaal gebruikmaken van fiscale regelingen. Bovendien wilt u niet teveel belasting betalen, maar ook niet te weinig. Dat laatste kan namelijk voor onaangename verrassingen zorgen. Belastingadvies op maat, concreet en begrijpelijk, helpt u verder en ontzorgt u.   Het is de taak van onze belastingadviseurs om op basis van persoonlijk advies de optimale balans te vinden in de hoeveelheid te betalen en te vorderen belasting.

 

Heb ik belastingadvies nodig?

De steeds veranderende wereld vraagt van ons om continue in beweging te zijn, ook van u. Het is vrijwel onmogelijk om binnen elk vakgebied te alle tijden up-to-date te blijven; u kunt onmogelijk overal expert in zijn. Wij hebben alle kennis en expertise onder één dak. Om in deze dynamische wereld overeind te blijven is een sparringpartner en vertrouwde adviseur van groot belang. Ook als het om fiscale aspecten gaat. Wij werken graag met u samen aan nog mooiere resultaten van uw onderneming. De tijd die u overhoudt, investeert u in uw bedrijf. Dat is toekomstbestendig samenwerken.

 

Al met al zorgt belastingadvies voor meer financieel overzicht en financiële zekerheid. Zorgen over of alles financieel goed is geregeld, nu en in de toekomst, nemen wij graag bij u weg.

 

belastingadvies voordelenWat zijn de voordelen?

  • Onze belastingadvies specialisten hebben actuele kennis, ervaring en alertheid om uw fiscale belangen optimaal te behartigen en risico’s te bewaken.
  • Omdat we alle expertise onder één dak hebben schakelen onze belastingadvies specialisten makkelijk met collega’s van andere disciplines. Denk bijvoorbeeld aan accountancy of corporate finance. Die integrale samenwerking levert u veel op.
  • Geen zorgen of fiscaal alles goed is geregeld, onze experts houden dit nauw in de gaten.
  • Bespaar geld én tijd, een goede belastingadviseur betaalt zichzelf terug.
  • Contact met de Belastingdienst kan veel tijd vergen en is niet altijd even gemakkelijk. Onze belastingadviseurs nemen deze taak van u over.

 

Services belastingadviesWelke belastingadvies services biedt Joanknecht?

Bij Joanknecht hebben we diverse specialismes van belastingadvies in huis. Wat houdt elke vorm van belastingadvies in en wat betekenen we hierin voor onze klanten? We zetten het kort uiteen:

 

Estate planning

Estate planning is letterlijk de Engelse vertaling voor ‘nalatenschapsplanning’. U wilt er zeker van zijn dat u uw partner, kinderen en familie zo zorgeloos mogelijk achterlaat. Maar ook bij het schenken van een hoog bedrag of het overdragen van uw bedrijf wilt u dat alles goed is geregeld. Bij Joanknecht kunt u voor alle vragen rondom huwelijksvermogensrecht, erfrecht, schenk- en erfbelasting en familiebezit terecht bij een van onze estate planners.

 

Omzetbelasting

Als ondernemer betaalt u belasting over uw omzet. Dat klinkt eenvoudiger dan het is, er komen namelijk vaak ingewikkelde vragen bij kijken. Kunt u een ondernemer, of een deel daarvan, overdragen zonder dat daarover btw is verschuldigd? Of dient u omzetbelasting te berekenen over verhuur van een opslagruimte? Belastingadvies hierover is belangrijk, u wilt namelijk voorkomen dat u te veel of te weinig btw aangeeft.

 

Loonbelasting en Global Mobility

Zowel nationaal als internationaal krijgt u als werkgever te maken met allerlei vragen op het gebied van Loonbelasting en Global Mobility. Denk aan vragen over de werkkostenregeling, thuiswerkvergoeding, voeren van salarisadministraties, zzp’ers of grensarbeiders. In feite richt deze vorm van belastingadvies zich op alle risico’s en kansen rondom fiscale vraagstukken over uw werknemers.

 

Fiscale aangiften

Uw belastingaangiften zijn een samenvatting van het verleden maar helpen u desalniettemin vooruit in de toekomst. Ons belastingadvies team helpt met het juist en volledig verwerken van uw aangiften en signaleert daarbij mogelijkheden en kansen die u en uw onderneming verder helpen.

Internationaal belastingadvies

Binnen Joanknecht helpen we u ook verder over de grenzen met internationaal belastingadvies. De belastingregels buiten onze landgrenzen kunnen van heel andere aard zijn dan in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan btw-regelingen, verrekenprijzen of grensoverschrijdend personeel. Via PrimeGlobal werken wij samen met buitenlandse collega-kantoren. Meer weten? Neem dan eens een kijkje op www.joanknecht.com.

 

Financiële planning

Hoe ziet uw financiële toekomst eruit? Hoe gaat uw vermogens- en inkomenspositie zich naar verwachting ontwikkelen? Wat als u arbeidsongeschikt raakt? Met een financiële planning van Joanknecht heeft u een duidelijk beeld van uw huidige en toekomstige financiële situatie. Door inzicht te geven in uw huidige inkomsten en uitgaven, zorgen wij samen voor meer grip op uw toekomst.

 

Pensioenadvies

Of u nu uw pensioen wilt regelen voor uzelf als directeur-grootaandeelhouder of voor uw medewerkers, bij Joanknecht adviseren we op basis van uw situatie, uw wensen en de huidige wet- en regelgeving.

 

Maak kennis met Joanknecht

Benieuwd wat onze belastingadviseurs voor u kunnen betekenen? Wij nodigen u uit voor een persoonlijke kennismaking. Maak vrijblijvend kennis met onze adviseurs. Bekijk ook eens onze belastingadvies dienstenpagina.