Zorg voor meer grip op uw financiële toekomst

Zorg voor meer grip op uw financiële toekomst

11 september 2019

Hoe gaat uw vermogens- en inkomenspositie zich naar verwachting ontwikkelen? Wat als u arbeidsongeschikt raakt of onverhoopt komt te overlijden? Ook uw pensioenplannen zijn van belang: wat wilt u nog doen? Hoeveel vermogen heeft u hiervoor nodig? En op welke manier spaart u dit bij elkaar? Daarnaast kan de overdracht van uw onderneming of ander vermogen naar een volgende generatie van belang zijn. Kortom: overziet u uw financiële positie in de toekomst?

Bent u benieuwd hoe uw financiële toekomst eruit ziet? Met een financiële planning van Joanknecht heeft u een duidelijk beeld van uw huidige en toekomstige financiële situatie. Door inzicht te geven in uw huidige inkomsten en uitgaven, zorgen wij samen voor meer grip op uw toekomst. Zo kunt u zich bezig houden met het belangrijkste: het realiseren van uw dromen en doelen.

 

Hoe gaan we te werk?

Een financiële planning van Joanknecht houdt rekening met veranderingen en onvoorziene tegenslagen. Aan de hand van meerdere scenario’s geven wij u een helder beeld van eventuele toekomstige risico’s en kansen. Om u optimaal van dienst te kunnen zijn, doorlopen wij de volgende stappen met u:

 

  1. Een goed gesprek met uw vaste contactpersoon, gebaseerd op een inkomstens- en vermogensoverzicht dat we opstellen. Dit doen wij op basis van uw aangifte Inkomstenbelasting en jaarrekening van uw onderneming.
  2. Vervolgens inventariseren wij de relevante financiële gegevens zoals hypotheken, levensverzekeringen, pensioenen, huwelijkse voorwaarden, testamenten en uw onderneming
  3. Aan de hand van de beschikbare gegevens stellen wij een financiële planning op waarmee u meer inzicht krijgt in uw huidige én toekomstige financiële situatie. Desgewenst kunnen wij diverse scenario’s voor u uitwerken.
  4. Tijdens een bespreking leggen wij uw wensen en doelstellingen naast de opgestelde financiële planning. Dit geeft u inzicht in de eventuele stappen die nodig zijn om uw financiële positie te optimaliseren en uw wensen en doelstellingen te realiseren.

 

Financiële planning door Joanknecht

Met behulp van een financiële planning brengen wij uw huidige en toekomstige financiële situatie in kaart. Het schetst een duidelijk beeld van wat u financieel kunt verwachten in de toekomst zodat u kunt inspelen op plotselinge gebeurtenissen. Een financiële planning maakt inzichtelijk welke invloed dergelijke life changing events of grote toekomstige uitgaven hebben op uw vermogens- en liquiditeitspositie, zowel vanuit financieel als fiscaal oogpunt. Zo gaat u goed voorbereid de toekomst tegemoet.

 

Benieuwd of uw huidige financiële positie aansluit op uw toekomstige wensen en doelen? Neem dan contact op met Dennis Sevenhoven, belastingadviseur, op telefoonnummer +31(0) 40 240 9532 of per mail dsevenhoven@joanknecht.nl. Wij stellen graag samen met u uw financiële planning op.