(Zaken)partners voor het leven

(Zaken)partners voor het leven

winter 2020/2021

Een bloeiend bedrijf én een goed huwelijk, Anneke van Rooij en Peter Jacobs delen zowel zakelijk als privé lief en leed met elkaar. Al twintig jaar runnen zij hun managementondersteuningsbedrijf Jacobs en Van Rooij. Het geheim? “We hebben dezelfde drijfveer, we willen ondernemers echt vooruithelpen. Zo’n gemene deler zorgt ervoor dat het een stuk makkelijker gaat,” zegt Peter Jacobs.

Bij binnenkomst houdt hij de deur open voor zijn vrouw. Een gewoonte die na al die jaren niet is vervaagd. De ondernemers vertellen trots over hun bedrijf. “Het is bijzonder om dit samen te doen,” vertelt Peter en Anneke knikt instemmend. Bij Jacobs en Van Rooij kunnen mkb-ondernemers en leidinggevenden cursussen en trainingen volgen om hun bedrijf beter te managen. “Het doel is om de kwaliteit van leven voor de ondernemer en de bedrijfsresultaten te verbeteren,” zegt Peter. Hij was jarenlang directeur van een metaalbedrijf en is vanuit die positie in aanraking gekomen met managementtrainingen. Nu gebruikt hij zijn eigen ervaring om andere ondernemers te helpen.

 

Met de verschillende trainingen en cursussen kunnen ondernemers een deel van de bedrijfsvoering verbeteren. Peter: “De trainingen volgen elkaar op, dus veel ondernemers lopen hier stap voor stap doorheen.” De eerste training is volgens Peter ook meteen de belangrijkste: de menselijke factor. “Ondernemers moeten eerst leren communiceren en omgaan met mensen. Zo leren ondernemers beter leidinggeven waardoor ze bestaand werk meer los kunnen laten en zich kunnen focussen op de toekomst.”

 

Problemen oplossen

Daarna volgen trainingen over onder andere de opbouw van een organisatiestructuur en efficiënt werken. “Cursisten gaan in hun eigen tempo door de stof heen en zij krijgen individuele begeleiding,” vertelt Peter. “Het totaalpakket leidt tot een blijvend gezond en bloeiend bedrijf,” zegt hij. “Dat betekent niet dat ondernemers na de cursussen nooit meer problemen hebben, ze weten beter hoe ze problemen kunnen oplossen of voor blijven.”

 

 

 

“We onderhouden veel contact met cursisten,” gaat Anneke verder. “Het is echt leuk om een bedrijf en de ondernemers zelf te zien groeien. In het mkb zijn ook relatief veel familiebedrijven. Daarvan komt nu al de tweede generatie bij ons. Dat is bijzonder want die mensen kennen wij al vanaf hun kindertijd.”

 

Samenwerken

In die familiebedrijven zien Anneke en Peter ook regelmatig echtparen samenwerken. “Bij sommige stellen gaat dat heel goed, terwijl het bij anderen helemaal niet werkt,” zegt Peter. De reden om samen een bedrijf te beginnen is volgens Anneke erg belangrijk. “We zien regelmatig dat de man een groeiend bedrijf heeft en dat de vrouw op een gegeven moment bijspringt om de man te helpen. Dat werkt alleen als de vrouw de werkzaamheden ook echt leuk vindt. Zij moet niet het gevoel hebben dat ze zichzelf opoffert.”

 

”Een gezamenlijke drijfveer is de sleutel tot succes” ~ Peter

 

(Non)verbaal communiceren

De gedeelde passie van Anneke en Peter is een belangrijk onderdeel van hun succes. Daarnaast is er nog een praktisch aspect: communicatie. Peter: “Goed communiceren is heel belangrijk. Het is goed om dingen waar je mee zit, meteen uit te spreken en samen op te lossen. Anneke vult aan: “Soms worden dingen niet uitgesproken, maar wel degelijk gecommuniceerd, bijvoorbeeld in een bepaalde houding. Dat werkt niet.” Daar letten Anneke en Peter naar eigen zeggen goed op. “Het lukt ook niet altijd, hoor,” zegt Anneke lachend. “Maar doorgaans gaat het goed.”

 

Elkaar versterken

Om misverstanden te voorkomen hebben Peter en Anneke de werkzaamheden duidelijk verdeeld. Peter bezoekt bestaande klanten, zorgt voor de trainingen voor gevorderden en doet de marketing. Anneke heeft de cursuszaal onder haar hoede en zorgt dat alles intern goed loopt. “Een keer per week komen we samen om te kijken hoe het gaat en wat de actiepunten voor de komende week zijn,” vertelt Anneke. Zowel in de zakelijke als de menselijke kant van het ondernemerschap versterkt het echtpaar elkaar. “We hebben allebei andere eigenschappen en capaciteiten die we zo goed mogelijk proberen in te zetten op de juiste plaatsen,” zegt Peter.

 

Een andere goede tip: neem het werk niet mee naar huis. “De zaak is de zaak en thuis moet de knop om,” stelt Anneke. “We kunnen tijdens het eten met de kinderen niet de hele tijd praten over werkgerelateerde zaken.” Het is een inkoppertje, maar het stel weet dat deze valkuil altijd op de loer ligt. Anneke: “Bovendien is het goed om thuis ook echt af te schakelen en even ergens anders mee bezig te zijn.”

 

”Het is leuk om ondernemers te zien groeien” ~ Anneke

 

Toegevoegde waarde

Ondanks de goede samenwerking en de positieve resultaten van de afgelopen jaren, heeft de coronacrisis het stel weer op scherp gezet. “We zagen de aanmeldingen en verkoopcijfers sterk teruglopen,” zegt Peter. Daarnaast is de concurrentie sterk toegenomen. “Er waren al veel aanbieders van managementondersteuning, maar nu richten nog meer bestaande en nieuwe bedrijven zich hierop.” Toegevoegde waarde hebben én houden is volgens het echtpaar erg belangrijk. De wereld van cursussen en trainingen verplaatst zich naar de digitale kanalen. Daar is Jacobs en Van Rooij ook mee bezig. “Al blijft de persoonlijke begeleiding onze sterkste kant,” zegt Peter.

 

 

 

Dit artikel verscheen in het magazine ‘samen maken we toekomst’, editie winter 2020/2021, gedrukt in november 2020. Twee keer per jaar brengt Joanknecht dit magazine uit voor haar relaties. Magazine ontvangen? Laat het ons weten: Tel. +31 40 844 70 00 of via info@joanknecht.nl. Wil je reageren, heb je een vraag of feedback voor ons? Neem dan gerust contact op met Marlies Vervoordeldonk, hr- en communicatiemedewerker bij Joanknecht via tel. +31 40 240 9493 of via mvervoordeldonk@joanknecht.nl.