Welkom bij Joanknecht: Dekkers International

Welkom bij Joanknecht: Dekkers International

winter 2019/2020

Dekkers International is een wereldwijd opererend bedrijf gespecialiseerd in de implementatie van binnenreclameprojecten. Het hoofdkantoor bevindt zich in Eindhoven, recht tegenover het Evoluon. We hebben een afspraak met Rob Dekkers, oprichter van het bedrijf, en zijn zoon Pim. Op de eerste verdieping van het lichte en moderne pand worden we opgewacht door Charlie. “Onze kantoorhond”, aldus Rob. “Ik las dat een hond op kantoor goed is voor het welzijn van de medewerkers en ik wilde graag een hond. En zo geschiedde. Als ik op reis ben, logeert Charlie bij iemand van ons team.”

Voor zichzelf begonnen

“Ik werkte als accountmanager in de buitenreclame en vanuit Amerika kwam de vraag naar binnenlichtreclame opzetten”, begint Rob. “Ik zag dat als een kans, maar mijn werkgever niet en daarom besloot ik voor mezelf te beginnen. Inmiddels behoren onder andere Heineken, Coca-Cola, Jack Daniel’s en Red Bull tot onze klanten en richten we ons ook op andere markten. In Amerika, waar we ook een kantoor hebben, werken we bijvoorbeeld voor de grootste premium vleesleverancier Boar’s Head en vrachtwagenproducent Isuzu.”

 

Familiebedrijf

Pim begon tien jaar geleden bij het bedrijf en is sinds een aantal jaar bewust bezig met zijn toekomst binnen Dekkers International. “Eerder dit jaar hebben we besloten dat in de komende jaren het bedrijf aan mij wordt overgedragen. Ik heb op financieel gebied ook nog wat te leren en Joanknecht ondersteunt mij daarbij. Dat vind ik heel prettig.” Rob: “Zo hebben we tegenwoordig ieder kwartaal een managementoverleg met Joanknecht waar Pim ook bij betrokken wordt. We worden een familiebedrijf met hem erbij.”

 

Rob Dekkers

Verduurzaming

Vroeger werd veel neon toegepast in de binnenreclame, een materiaal dat niet goed is voor het milieu. Rob: “Gedurende de laatste economische crisis zijn wij ons meer gaan richten op innovatie van onder andere neon en hebben LED-neon ontwikkeld. Een techniek die onze klanten en concurrenten nog niet kenden. Inmiddels is het merendeel overgestapt. We zijn er trots op dat we deze verandering in de branche hebben kunnen bewerkstelligen en daarmee ons steentje bijdragen aan de verduurzaming van de merkbeleving van onze klanten.”

 

Karakter behouden

Rob heeft een gezonde ambitie voor het bedrijf, maar wil niet te hard groeien. “De schaal van ons bedrijf is prima zo, niet te groot en nog goed behapbaar.” Pim: “Het is inherent aan het type bedrijf dat we zijn, dat we ons karakter behouden en niet geforceerd gaan vergroten.” Door de groei van het bedrijf werd het voor Dekkers International tijd voor een accountantskantoor dat past bij die groei. Rob: “Wij hebben het idee dat Joanknecht meer doet dan een accountant moet doen, net als wij dat doen voor onze klanten. We zijn gelijkwaardige partners.”

 

 

 

Dit artikel verscheen in het magazine ‘samen maken we toekomst’, editie winter 2019/2020, gedrukt in december 2019. Twee keer per jaar brengt Joanknecht dit magazine uit voor haar relaties. Magazine ontvangen? Laat het ons weten: Tel. +31 40 844 70 00 of via info@joanknecht.nl. Wil je reageren, heb je een vraag of feedback voor ons? Neem dan gerust contact op met Marlies Vervoordeldonk, hr- en communicatiemedewerker bij Joanknecht via tel. +31 40 240 9493 of via mvervoordeldonk@joanknecht.nl.