Welkom bij Joanknecht: BM Personeel

Welkom bij Joanknecht: BM Personeel

zomer 2019

Eerder dit jaar koos BM Personeel voor een samenwerking met Joanknecht. “Ik ben al in 2001 begonnen met BM Personeel. We hadden thuis een bouwbedrijf en huurden de eerste Poolse medewerker in, Simon. Jaren later sprak ik hem weer, hij wilde weer in Nederland werken maar alleen in dienst van mij. Dat was de start.” Martijn Bankers praat vol energie over zijn bedrijf, het kleine kantoor aan de Stationsstraat in Deurne is bezwangerd van ondernemerschap. Martijn is open, maar wel voorzichtig. Hij trekt de credits voor de groei van BM Personeel niet naar zich toe: “Mag Jeroen ook bij het interview zitten? Het bedrijf is sinds kort ook van hem.”

Lang alleen

Martijn gaat graag even terug in de tijd: “Ik heb zelf 25 jaar gemetseld, ook toen ik al met BM Personeel was begonnen, ging ik daarmee door. Tussen het metselen door regelde ik mensen voor andere bedrijven, uiteindelijk tot veertig medewerkers aan toe. Toen ik 52 medewerkers in dienst had, nam ik Jeroen van Moorsel in loondienst. Sinds kort is hij ook mede-eigenaar. Later hebben we Patrick Engels ook in dienst genomen. We hebben alle drie een mening en visie. Die leggen we naast elkaar en dan maken we samen een beslissing. Heel democratisch en het werkt in de praktijk erg goed. Dat merken we elke dag weer.”

 

BM Personeel zendt inmiddels honderd medewerkers uit, vooral uit Litouwen. Het grappige is dat het bedrijf nu geen bouwgerelateerde mensen meer in het bestand heeft. Het personeel werkt in de food-, metaal- en logistieke sector. BM Personeel groeit als kool: “Via via kwamen we bij nieuwe mensen terecht: ‘Heb je nog een zus? Heb je nog een buurman?’ Simon zelf werkt inmiddels bij mijn neef in de metaalindustrie. We spreken hem nog wel eens, het bevalt hem daar goed. Mooi toch?”

 

Goed werkgeverschap

Jeroen legt uit wat het geheim van BM Personeel is: “We gaan gewoon netjes met onze mensen om. Dat is toch ook logisch? We betalen op tijd en de huisvesting is goed: als je niet lekker opstaat, ga je niet met plezier naar het werk. Maar we stemmen vooraf ook duidelijk de uren, werkzaamheden en werkomstandigheden met ze af. Dat vinden ze prettig. We merken ook dat het zich terugverdient, blijkbaar zijn er groepen op Facebook in Oost-Europese landen die gaan over het werken in Nederland. Daar worden we door onze eigen mensen gepromoot, dus daarop zijn we erg trots.”

 

“We zijn sterk groeiende en wilden wat meer professionaliteit”
~ Martijn

 

Samen naar een hoger niveau

Martijn is bewust overgestapt naar Joanknecht: “We zijn sterk groeiende en wilden wat meer professionaliteit. Iemand in mijn persoonlijke netwerk werkt bij Joanknecht, hij bracht ons in contact. Oscar Reuvers is nu onze vaste contactpersoon. We kunnen bij hem met vragen terecht. Er moet nog van alles gebeuren, maar het voelt allemaal hartstikke goed. Je merkt aan alles dat een professionele en gedegen partij achter je staat. Dat maakt het werken voor ons ook makkelijker.”

 

 

Dit artikel verscheen in het magazine ‘samen maken we toekomst’, editie zomer 2019, gedrukt in juni 2019. Twee keer per jaar brengt Joanknecht dit magazine uit voor haar relaties. Magazine ontvangen? Laat het ons weten: Tel. +31 40 844 70 00 of via info@joanknecht.nl. Wil je reageren, heb je een vraag of feedback voor ons? Neem dan gerust contact op met Marlies Vervoordeldonk, hr- en communicatiemedewerker bij Joanknecht via tel. +31 40 240 9493 of via mvervoordeldonk@joanknecht.nl.