wat doet een accountant

Wat doet een accountant? Wij leggen het voor je uit!

Wat doet een accountant? Wij leggen het voor je uit!

wat doet een accountant

Bij Joanknecht is accountancy een groot onderdeel van wie wij zijn. Voor accountancy en finance ben je bij ons dan ook aan het juiste adres. Natuurlijk hebben wij dus ook een groot aantal accountants in dienst. In deze blog gaan we jou uitleggen wat een accountant precies is en wat een accountant precies voor je kan betekenen.

Wat is een accountant nou precies?

Bij Joanknecht inventariseert een accountant jouw behoefte in finance & control. Hij of zij geeft je meer inzicht in je eigen organisatie en laat je met je eigen ogen zien wat de verdere mogelijkheden zijn. Het uitwerken van bedrijfsdoelstellingen, informatiebehoeften en het volledig automatiseren van het financiële proces staat hierin centraal.

 

Een accountant denkt met je mee, ziet kansen en durft tegengas te geven. Op de momenten die het er echt toe doen staat hij of zij je bij. Een accountant van Joanknecht kun je het beste vergelijken met een personal coach die de gezondheid en uitdagingen van je organisatie precies kent. Er wordt voortdurend meegedacht over de toekomst van je organisatie.

 

Maar wat doet een accountant nou?

Het vak accountancy bestaat uit meerdere onderdelen. Bij Joanknecht wordt je op elk van die onderdelen ondersteunt door onze accountants. Deze zorgen ervoor dat de volgende taken zonder problemen doorgaan en uitgevoerd worden.

 

De financiële administratie

Bij Joanknecht loopt de financiële administratie via een online platform zodat deze altijd veilig is opgeborgen. Je hebt dan ook altijd volledig inzicht in je rapportages en overzichten via een app. Het is de taak van de accountant om in periodieke gesprekken deze rapportages met je te bespreken. We bespreken je financiële welzijn en komen hier ook samen tot nieuwe inzichten.

 

De salarisadministratie

Ook regelen onze accountants de salarisadministratie voor je. Het is erg belangrijk dat dit goed uitgevoerd wordt omdat je medewerkers het belangrijkste onderdeel van je organisatie zijn.

 

Onze accountants geven je waardevol advies omtrent specifieke salarisaangelegenheden, zoals toepassing cao’s, wet arbeidsmarkt in balans, minimumloon, subsidies, jubileumuitkeringen, vaste kostenvergoedingen en meer.

 

Fiscale aangiften en de jaarrekening

Het opmaken van de balans hoort ook bij het werk van een accountant. Hoe presteer je nou echt financieel? Je krijgt een overzichtelijk inzicht in je cijfers en prestaties als bedrijf. Onze accountants verzorgen altijd een correcte en tijdige financiële verslaglegging.

 

De accountant verstrekt een samenstellingsverklaring en een exemplaar voor deponering bij de Kamer van Koophandel bij je jaarrekening. Daarnaast wordt de aangifte vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting voor je opgesteld en dienen we deze in bij de Belastingdienst.

 

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een accountant?

Je wordt ontzorgt in het uitvoeren van je administratie, aangeven van aangiften en het opmaken van je jaarrekening. Dit alles wordt altijd secuur en foutloos uitgevoerd. Je voordelen zijn:

  • Geautomatiseerde processen die nauwelijks extra aandacht vragen
  • Beheersbare en vooral vaste kosten
  • Realtime inzicht in prestaties en mogelijkheden
  • Snelle jaarrapportage en aangifte
  • Proactieve begeleiding in de vorm van coaching en snel toegang tot specifieke kennis

 

Ben je benieuwd naar onze diensten of heb je hulp nodig? Bekijk eens onze accountancy pagina waar uitgebreid uitgelegd staat hoe we te werk gaan. Je kunt ook direct contact opnemen met ons team zodat we je verder kunnen helpen bij je vraagstukken.

 

 

belastingadviseur in Eindhoven belastingadvies in EindhovenContact

Beemdstraat 36
5652 AB Eindhoven

 

T +31 40 844 70 00 of
T +31 40 240 94 03
E info@joanknecht.nl

 

 

 

 

 

 

Ben je zelf een top accountant en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk dan eens een van onze accountancy vacatures.