accountant mkb

Joanknecht: dé accountant voor het mkb

Joanknecht: dé accountant voor het mkb

accountant mkb

Als ondernemer van een midden klein bedrijf kan het soms lastig zijn om alles te managen. Leiding en eigendom zijn vaak nauw met elkaar verbonden. Als mkb-ondernemer heb je vaak geen uitgebreid managementteam, geen sparringpartner op strategisch gebied. Dit is geen vereiste, maar een adviseur kan wel héél handig zijn. Waarom een mkb-accountant zo belangrijk – en dus handig is – lees je in dit blogartikel.

Hoe belangrijk is een accountant: of kun je als mkb’er de boekhouding nog zelf doen?

Allereerst een kleine toelichting op het begrip mkb. Velen denken dat we het bij mkb alleen over de bakker op de hoek hebben, maar in Nederland valt maar liefst 99 procent van de ondernemingen onder het begrip: midden klein bedrijf.

 

Uiteraard telt die bakker op de hoek ook mee en valt deze onder het mkb, maar het mkb omvat veel meer dan dat. Het is ook die ondernemer met vijftien filialen verspreidt door Nederland. Een mkb-onderneming heeft namelijk een brede range; minimaal 2 fte en maximaal 250 fte én een maximaal (netto) omzet van € 50 miljoen. De bedrijfsomgang bepaalt in grote mate de behoefte aan ondersteuning die je als ondernemer nodig hebt.

 

Of je als mkb’er de boekhouding nog zelf kunt doen, blijft altijd een keuze. Zowel als bakker als ondernemer van vijftien filialen kun je ervoor kiezen om de boekhouding zelf te doen, maar is het ook verstandig?

 

De toegevoegde waarde

Een accountant, adviseur of sparringpartner kan van enorme waarde zijn in het mkb. Helemaal als we spreken van een DGA-onderneming (directeur groot aandeelhouder) waarbij je als directeur aandelen hebt. Advies over fiscale maar ook juridische zaken bij een zogenoemde familiebedrijf-constructie is van groot belang. Een accountant in het mkb geeft namelijk de financiële en fiscale consequenties van het beleid overzichtelijk weer. Enorm belangrijke informatie voor een onderneming, waar je wellicht zelf niet uitkomt of geen tijd voor hebt. Met deze informatie beoordeel je hoe het bedrijf er (financieel) voorstaat en wat er eventueel beter kan. Joanknecht vindt het belangrijk om problemen te signaleren vóórdat ze grip krijgen op jouw onderneming. Geen overbodige luxe dus!

 

Wat doet een Joanknecht accountant?

Beter gezegd: wat doet Joanknecht niet? Joanknecht – dé accountant voor het mkb – helpt je als mkb-bedrijf bij brede organisatie aangelegenheden. Wij zijn je partner in accountancy en financiën. Wij denken met je mee en geven tegengas wanneer het nodig is. Kortom wij staan jou bij op de momenten die ertoe doen.

 

Op basis van deze momenten bepalen we hoe wij jou meer inzicht in je organisatie kunnen geven. Met uiteraard een duidelijk beeld van de mogelijkheden om deze aan te grijpen én te verbeteren. In de uitwerking hiervan staan je (bedrijfs-)doelstellingen, je informatiebehoeften en automatisering van het financiële proces centraal.

 

Natuurlijk voeren wij de bij wet verplichte werkzaamheden als het opstellen van een jaarrekening of het controleren ervan, ook uit. Bij Joanknecht krijg je een vast vertrouwenspersoon en persoonlijk contact staat dan ook centraal.

 

Mkb-accountant nodig? Neem contact op!

Bij Joanknecht denken we dat je moet doen waar je goed in bent – én waar je energie van krijgt natuurlijk. Dat doen wij namelijk ook. Houd tijd over door je financiële werkzaamheden uit te besteden en groei. Wij helpen je graag meteen op weg!

Twijfel je of je een mkb-accountant nodig hebt? Snappen we! Maar ook dan staan wij – en de koffie – voor je klaar. Je mag altijd langskomen voor een vrijblijvend gesprek met een van onze adviseurs.

 

 

belastingadviseur in Eindhoven belastingadvies in EindhovenContact

Beemdstraat 36
5652 AB Eindhoven

 

T +31 40 844 70 00 of
T +31 40 240 94 03
E info@joanknecht.nl

 

 

 

 

 

 

Ben je zelf een top accountant en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk dan eens een van onze accountancy vacatures.