Sparringpartners

Sparringpartners

winter 2019/2020

De meesten kennen het wel, Diagnostiek voor U, het voormalig Diagnostisch Centrum Eindhoven. Met dat mooie pand aan de Stratumsedijk. Grote kans dat je er wel eens bloed hebt laten prikken of een echo of röntgenfoto hebt laten maken. Diagnostiek voor U is een grote speler, zeker in deze regio. Er zijn vier hoofdlocaties waar onderzoek wordt gedaan en 130 prikposten, van Den Bosch tot Maastricht. Karin Nabbe trad dit jaar aan als voorzitter van de raad van bestuur. Ze wordt vanuit Joanknecht bijgestaan door accountant Danny Martens.

Vanuit de inhoud

Karin werkte al acht jaar als klinisch chemicus bij Diagnostiek voor U en heeft de organisatie dus vanaf de werkvloer leren kennen: “Ik had veel contacten met klanten, ging mee naar aanvragers, zoals GGZ-instellingen, om te kijken hoe we onze dienstverlening zo konden inrichten dat zij er optimaal gebruik van konden maken.” Danny herkent zich in het inhoudelijke perspectief vanwaaruit Karin werkt: “Dat is ook de filosofie die wij bij Joanknecht hebben. Ik ben zowel accountant als sparringpartner en kijk dus ook breder dan alleen naar het inhoudelijke van jaarrekeningen.”

 

Samenwerking

KARIN: “Nu ik bestuursvoorzitter ben, is het mijn taak om te zorgen dat we hoogwaardige kwaliteit leveren, voor een goede prijs met nabijheid en service voor onze patiënten en aanvragers. En ik moet zorgen dat we financieel gezond blijven. Daarvoor heb ik een sterk team om me heen, met een goede financiële manager. Vanuit Joanknecht komt daar de rol van Danny om de hoek kijken. Hij controleert in eerste instantie als accountant de jaarrekening, maar onze samenwerking houdt meer in dan even de balans opmaken en een stempeltje erop. Het is veel meer in gezamenlijkheid ervoor zorgen dat je de organisatie gezond houdt en kijken wat er verbeterd kan worden. Danny kijkt vanuit de cijfers en processen welke zaken opvallen, of waar we bijvoorbeeld potentieel risico kunnen lopen. We sparren dan samen over wat we zouden kunnen aanpassen. We zijn ook gezamenlijk bezig met het verbeteren van de dashboards, zodat je met een druk op de knop de juiste gegevens krijgt. Zo wordt het steeds eenvoudiger om snel inzicht in de cijfers te hebben, zodat je direct kunt bijsturen als dat nodig is.”

 

”Het is helder wat Joanknecht voor ons kan betekenen. Het was voor mij een eyeopener dat er meer wordt gedaan dan puur de strikte accountancy” ~ Karin

 

Verbinden

DANNY: “Daar hebben wij vanuit onze eigen werkwijze bij Joanknecht ervaring mee, want we hebben de afgelopen jaren onze eigen organisatie efficiënter ingericht en verder geautomatiseerd. En we komen bij veel verschillende bedrijven. In mijn functie als klantmanager probeer ik dat met elkaar te verbinden. Daar ligt mijn hart ook echt, bij het verbinden van mensen, het geven van advies, benoemen van zaken die je opvallen. Waar nodig, breng ik Karin in contact met een collega van mij of een partij buiten Joanknecht. Ik zorg ervoor dat de juiste specialist hier aan tafel komt zitten. Ik zie ons wat dat betreft ook steeds meer als een netwerkorganisatie die kan helpen omdat we bij zoveel verschillende keukens binnenkijken. De wettelijke controle van de jaarrekening wordt steeds verder geautomatiseerd, en door slimme dataanalysetools overgenomen. Het gaat uiteindelijk dus om de meerwaarde die je daarnaast kunt bieden.”

 

KARIN: “Dat klopt. Je baseert je keuze voor een accountant enerzijds op de prijs, maar anderzijds op waarin ze het onderscheid maken en hoe de contacten lopen, hoe je de service ervaart. Dat is waar het uiteindelijk om gaat. Het is mij in deze korte tijd helder geworden wat Joanknecht nog meer voor ons kan betekenen. Dat was voor mij een eyeopener, dat er meer wordt gedaan dan puur de strikte accountancy.”

 

 

Dit artikel verscheen in het magazine ‘samen maken we toekomst’, editie winter 2019/2020, gedrukt in december 2019. Twee keer per jaar brengt Joanknecht dit magazine uit voor haar relaties. Magazine ontvangen? Laat het ons weten: Tel. +31 40 844 70 00 of via info@joanknecht.nl. Wil je reageren, heb je een vraag of feedback voor ons? Neem dan gerust contact op met Marlies Vervoordeldonk, hr- en communicatiemedewerker bij Joanknecht via tel. +31 40 240 9493 of via mvervoordeldonk@joanknecht.nl.