Doorlopende machtiging voor informatie Belastingdienst

Doorlopende machtiging voor informatie Belastingdienst

28 september 2021

Waar u als klant voorheen ieder jaar expliciet toestemming diende te geven voor de ontvangst van serviceberichten aanslagen (SBA) inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en vooringevulde aangifte inkomstenbelasting (VIA), is het per 1 september jl. mogelijk om een doorlopende machtiging te verkrijgen.

Als intermediair maakt Joanknecht gebruik van de serviceberichten aanslagen (SBA) voor de inkomsten- en vennootschapsbelasting. Op deze manier ontvangen wij op digitale wijze kopieën van de aanslagen die u op papier ontvangt. Daarnaast maken wij voor uw aangifte inkomstenbelasting gebruik van de gegevens van de vooringevulde aangifte (VIA).

 

Het verkrijgen van de machtigingen om hiervan gebruik te maken, was een jaarlijkse aangelegenheid en diende door Joanknecht voor iedere belastingplichtige, ieder belastingjaar afzonderlijk te worden aangevraagd met een behoorlijke papieren rompslomp tot gevolg. Deze jaarlijkse stroom van machtigingsbrieven wordt als niet prettig ervaren. Daarom heeft SRA zich, samen met de Belastingdienst en andere koepelorganisaties, ingespannen om het proces van machtigingen te vereenvoudigen. Vanaf september stelt de Belastingdienst een doorlopende machtiging beschikbaar.

 

Aanvragen doorlopende machtiging

Voor onze klanten zullen wij in de komende periode de doorlopende machtigingen aanvragen voor de inkomsten- en vennootschapsbelasting.

 

Werking doorlopende machtiging

Na de aanvraag ontvangt u nog eenmaal een brief van de Belastingdienst met een code. Deze code dient u aan ons te verstrekken. Wij zullen u per e-mail informeren als de doorlopende machtiging door ons is aangevraagd en u daarbij nader informeren op welke wijze u deze code aan ons kunt verstrekken.

 

Vragen?

Heeft u op voorhand nog vragen over de doorlopende machtiging omtrent SBA’s en de gegevens van de VIA? Neem gerust contact op met Danny de Wildt via +31 (0)40 240 9436 of per e-mail  ddwildt@joanknecht.nl of met Ward de Kuijper via +31 (0)40 240 9488 of per e-mail wdkuijper@joanknecht.nl.