AV-Top 50: een mooie plek voor Joanknecht!

AV-Top 50: een mooie plek voor Joanknecht!

29 november 2021

Op 17 november 2021 bracht Accountancy Vanmorgen haar top 50 uit van accountantskantoren met de hoogste omzetontwikkeling. Joanknecht weet een mooie 43e positie te bemachtigen. We zijn de hoogste in de lijst met slechts één vestiging. En daar zijn we trots op!

De accountancy lijkt te bloeien als nooit te voren. Een verrassend economische ontwikkeling, gezien de algehele krimp van 3,8% dankzij de coronacrisis. Hoe kan dat? Het antwoord is duidelijk: vooral heel veel groei.

 

Een kwart miljard meer omzet

Dankzij het jaarlijkse terugkerende jaarrekeningen- en aangiftewerk is het risico van dubieuze debiteuren in laagconjunctuur voor accountantskantoren het grootst. De overheid heeft met de coronasteunmaatregelen en belastinguitstel de kapitaalstroom gaande gehouden. Wat gunstig uitpakt voor de gehele branche.

 

De top 50-kantoren genereerden in 2019 een omzet van € 5,16 miljard, in 2020 is dat €5,41 miljard. Een totale omzetstijging van €254 miljoen. Gemiddeld groeiden kantoren binnen de branche in 2020 dus met 4,9%.

 

Meer dan duizend nieuwe medewerkers

Er is niet alleen groei in omzet te zien, maar ook een duidelijke stijging van het aantal medewerkers dat bij de top 50-kantoren werkt. In 2019 lag dat aantal op 35.351 fte, in 2020 op 36.700 fte. Een mooie ontwikkeling voor accountantskantoren. Gezien de schaarste op de arbeidsmarkt is het wel of niet weten aantrekken van nieuwe mensen namelijk leidend geworden voor groei.

 

Ook wij verwelkomden het afgelopen jaar veel nieuwe collega’s in ons team. Benieuwd naar onze mensen? Lees onze medewerkersverhalen hier.

 

Trots op Joanknecht!

Dit jaar weet Joanknecht een mooie 43e positie te bemachtigen op de lijst! We zijn trots dat we met zo’n fijne club van betrokken en enthousiaste mensen samenwerken voor onze klanten vanuit onze fonkelnieuwe ontmoetingsplek aan de Beemdstraat in Eindhoven.

 

Benieuwd naar de volledige lijst en de acht trends in de Accountancy Vanmorgen top 50? Lees het volledige artikel hier.