Zijn AR en VR iets voor jouw bedrijf?

Zijn AR en VR iets voor jouw bedrijf?

winter 2018/2019

Je hebt vast van augmented reality (AR) en virtual reality (VR) gehoord en misschien heb je er ooit al wat mee gedaan. Heb je er wel eens aan gedacht dat deze technologieën een toegevoegde waarde voor je bedrijf zouden kunnen zijn? Zijn AR en VR iets voor jouw bedrijf? Bij Joanknecht kijken we verder dan vandaag, vandaar dat wij ons verdiepen in de technieken van de toekomst, waaronder AR en VR en ook process mining en robotisering. Enerzijds voor toepassingen op ons eigen werkgebied en anderzijds ook om voor onze klanten kansen te spotten zodat zij nieuwe technieken kunnen toepassen in hun onderneming. Naar ons idee bieden AR en VR veel mogelijkheden om de inzichten die wij uit de financiële data halen visueel aantrekkelijker en dus begrijpelijker te maken. Als onderdeel van het verkennen van de techniek en de toepassingen, zijn we bij Effenaar smart venue op bezoek gegaan.

Ook jij kunt ontdekken of AR en VR iets voor jouw bedrijf kan zijn met de Reality Check van de Effenaar en Brainport Eindhoven. Stephanie van den Hurk is programmamanager van de Reality Check: “Samen met collega’s ontdek je de verschillende mogelijkheden van AR en VR. De twee uur durende sessie wordt begeleid door een onafhankelijke adviseur.”

 

Demo’s

“De Reality Check bieden we een keer per maand aan en bedrijven kunnen hier kosteloos aan deelnemen. We willen het graag zo laagdrempelig mogelijk houden. Mocht je na het bezoek geen AR of VR willen inzetten, dan weet je in ieder geval wel wat er mogelijk is. Van tevoren krijg ik wel eens de vraag of twee uur niet veel te lang is, maar in de praktijk vliegt de tijd. In de kleine zaal van de Effenaar staan alle demo’s opgesteld. We kijken naar AR en VR vanuit twee kanten: wat kan er allemaal en wat willen jullie als bedrijf ermee bereiken? Het is bedoeld als inspiratiesessie. Wanneer een bedrijf ervoor kiest verder te gaan met AR of VR, dan koppelen wij ze graag aan de desbetreffende ontwikkelaars. Zij gaan dan samen onderzoeken wat er nodig is voor het bedrijf en welk prijskaartje daaraan hangt.”

 

Succesvolle voorbeelden van AR en VR

“We krijgen ontzettend veel leuke en enthousiaste reacties terug van deelnemers. Er zijn al heel wat voorbeelden van het gebruik van AR en VR in de muziekindustrie, zoals albumcovers met augmented reality en festivals die je alvast muziekfragmenten laten horen via hun programma. Maar wat dacht je van een 2.0 assessment waarbij iemand vraagstukken oplost in een virtuele wereld? Of de mogelijkheid om een machine te repareren met hulp op afstand of een training  te geven? Met deze technologieën komt informatie veel beter binnen dan wanneer men dezelfde informatie leest. Het maakt het inzichtelijk. Er kan veel meer met AR en VR dan je waarschijnlijk denkt en dat laten we iedereen graag ontdekken.”

 

AR & Joanknecht

Wij hebben hoge verwachtingen van de potentie van AR en VR. Waarschijnlijk zijn over tien à twintig jaar augmented en virtual reality net zo ingeburgerd als de smartphone nu. Dat klinkt misschien ver weg, maar bedenk ook eens dat de eerste iPhone in Nederland in 2008 werd geïntroduceerd. Zo snel kan een nieuwe techniek dus tot wasdom komen. In dit artikel kun je ook aan de slag met AR. Scan met de Effenaar Experiences App onderstaande foto en laat je verrassen.

 

Reserveer jouw Reality Check

De Reality Check kan worden aangeboden dankzij bijdragen van Metropoolregio Eindhoven, De Effenaar, Brainport Development en regionale bedrijven. Reserveren kan via brainport.nl/reality-check.

 

Breng de foto tot leven

Beleef samen met ons nog een keer het Festival onder de Sterren ter ere van ons zeventigjarig jubileum! Scan deze foto met de Effenaar Experiences app en waan je op het zeventigjarig jubileumfeest van Joanknecht.

 

  1. Download de Effenaar Experiences app in de App store of Google Play store
  2. Open de app
  3. Ga naar Joanknecht in LIVE
  4. Scan onderstaande foto met je telefoon
  5. Laat je verrassen

 

 

Dit artikel verscheen in het magazine ‘samen maken we toekomst’, , editie winter 2018/2019, gedrukt in december 2018. Twee keer per jaar brengt Joanknecht dit magazine uit voor haar relaties. Magazine ontvangen? Laat het ons weten: Tel. +31 40 844 70 00 of via info@joanknecht.nl. Wil je reageren, heb je een vraag of feedback voor ons? Neem dan gerust contact op met Marlies Vervoordeldonk, hr- en communicatiemedewerker bij Joanknecht via tel. +31 40 240 9493 of via mvervoordeldonk@joanknecht.nl.