Welkom bij Joanknecht: WAES

Welkom bij Joanknecht: WAES

winter 2020/2021

WAES is een detacheringsbureau gericht op software en big data. Oprichter Bob Defilet wilde altijd al ondernemen. Vijf jaar geleden ontdekte hij een gat in de markt: zijn detacheringsbureau haalt technisch talent van over de hele wereld naar Nederland om te werken bij grote bedrijven als ASML, Philips en Bol.com. Het bedrijf groeit hard en Bob vertelt zijn verhaal met gepaste trots.

“Ik ben op mijn achttiende begonnen als magazijnmedewerker. Op de middelbare school zag ik al dat ik heel veel lesstof nooit meer zou gebruiken in het dagelijks leven. Ik wilde alleen dingen leren waar ik iets mee kon. Studeren zag ik dus niet zitten,” vertelt Bob. Al snel groeide hij door naar de binnendienst van het bedrijf waar hij werkte. Daarna ging hij aan de slag bij een callcenter en vervolgens bij een uitzendbureau. Later werkte hij bij verschillende detacheringsbureaus. Hij werkte in korte tijd bij verschillende bedrijven in diverse functies. “Ik was op zoek naar autonomie en had al van jongs af aan de wens om voor mijn dertigste een bedrijf op te zetten. Dus ik besloot na een paar jaar ontslag te nemen,” zegt Bob.

 

Technisch talent voor de regio

“Tijdens een interim-klus bij ASML zag ik hoe groot het probleem is rond technisch talent. Zo is WAES ontstaan,” legt hij uit. Nederland is volgens Bob een interessant land voor expats. “We betalen goed, het is veilig, we liggen centraal in Europa en verschillende Nederlandse bedrijven werken aan gave technologische innovaties.” Daarom begon hij met het werven van talent uit bijvoorbeeld Brazilië. “Ik wil waardevol talent binnenhalen in de regio, dus mensen moeten hoogopgeleid zijn en minimaal vijf jaar ervaring hebben.”

 

Groeien als mens én professional

WAES focust op talent in de softwareontwikkeling en big data, daar is veel vraag naar bij grote bedrijven. Het bedrijf biedt mensen de zekerheid waar ze naar zoeken. “Alle consultants krijgen meteen een vast contract en we regelen alles omtrent wet- en regelgeving, huisvesting, scholen voor kinderen en dat soort zaken,” vertelt hij. “Als jij alles achter zou laten om in een ander land te gaan werken, dan wil je ook dat alles goed geregeld is. Dat is mijn belangrijkste uitgangspunt.” De consultants van WAES werken aan verschillende projecten bij verschillende bedrijven. “Zo doen zij in korte tijd heel veel ervaring op, ze groeien als mens en als professional.”

 

”Ik wil waardevol talent binnenhalen in de regio”

 

Waarde toevoegen

Dat vindt Bob zelf ook belangrijk: “Ik wil waarde toevoegen met mijn werk.” Hij is altijd bezig met groei en de toekomst van het bedrijf. Daarom werkt hij sinds kort nauw samen met Joanknecht. “Ik merkte dat onze financiële afdeling minder efficiënt was. Ik geloof in focus; wij zijn heel goed in het detacheren van mensen. Daarom heb ik ervoor gekozen onder meer de finance uit te besteden aan Joanknecht,” vertelt Bob. “Het is een menselijk en professioneel bedrijf, een combinatie die perfect past bij WAES.

 

Bob heeft grote plannen voor de toekomst. Het bedrijf heeft al drie vestigingen in Nederland, in Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. “We willen volgend jaar nog verder uitbreiden in Nederland. Daarna willen we ook doorgroeien naar het buitenland. Bijvoorbeeld in Duitsland en Scandinavië is ook behoefte aan technisch talent.”

 

 

 

Dit artikel verscheen in het magazine ‘samen maken we toekomst’, editie winter 2020/2021, gedrukt in november 2020. Twee keer per jaar brengt Joanknecht dit magazine uit voor haar relaties. Magazine ontvangen? Laat het ons weten: Tel. +31 40 844 70 00 of via info@joanknecht.nl. Wil je reageren, heb je een vraag of feedback voor ons? Neem dan gerust contact op met Marlies Vervoordeldonk, hr- en communicatiemedewerker bij Joanknecht via tel. +31 40 240 9493 of via mvervoordeldonk@joanknecht.nl.