Samen maken we Toekomst | Winter 2021-2022
30 Ook voor Iris kwam de hobby later: “Eigen- lijk ben ik koken pas echt leuk gaan vinden toen ik ging samenwonen. Het is veel fijner om ook voor een ander te koken. Ik ben veel meer gaan variëren, want elke dag aardappelen, groenten en vlees, dat vind ik saai. Toch bewaar ik de echte creativiteit voor de weekenden. Om doordeweeks na een lange werkdag nog twee uur in de keuken te staan… Maar in het weekend mag het uren duren en vind ik het leuk om een lekker drie- gangenmenu op tafel te zetten. Met vrienden en vriendinnen organiseren we regelmatig een high wine of walkingdinner. Dan zie ik anderen echt genieten van wat ik heb gemaakt.” SAMEN GENIETEN Dat is ook wat Joost zo leuk vindt aan koken. “Het is natuurlijk fijn om in de pan te kijken en te denken: yes, het lukt! Tips van... • Gewoon beginnen. Als je het recept volgt, kan er sowieso weinig misgaan. • Voeg wat zout toe aan je kookwater. Als je dan een houten lepel overdwars op de pan legt, kookt de pan niet zo snel over. • Zet eerst al je ingrediënten afgewogen, gewassen en gesneden klaar. Als het vuur aangaat, staat alles voor het grijpen. Iris & Joost Koken als carrière? Nee, want dan zit iedereen te genieten en ben ik er niet bij. Ik wil dat plezier niet missen I R I S V A N O E R L E
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MzI1NjM=