Samen maken we Toekomst | Winter 2021-2022
29 J O A N K N E C H T JONG GELEERD? De rust in de keuken doet vermoeden dat Joost en Iris al op jonge leeftijd in de pannen stonden te roeren. Niets is minder waar. Joost: “Ik houd al mijn hele leven van eten, maar niet van koken. Ik ben het leuk gaan vinden toen ik tijdens mijn studie een feest- en evenementenbedrijf met catering begon met een vriend. Mijn compagnon was een echte kookfanaat. Door met hem samen te werken, is koken een hobby geworden.” Het bedrijf was succesvol en Joost had ermee verder kunnen gaan, maar na zijn afstuderen bleef hij liever bij zijn leest. Hij verkocht zijn deel van het bedrijf aan zijn compag- non en ging zijn eigen weg. “Maar de hobby is gebleven. Ik houd vooral van barbecueën. Thuis ligt de vriezer vol grote stukken vlees en ik heb een barbecue die nét door de deur van de schuur past. Nou ja, als ik de plankjes aan de zijkant er eerst afhaal.”
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MzI1NjM=