Samen maken we Toekomst | Winter 2021-2022
28 De (smakelijke) hobby van… p het werk praten ze al maanden graag over koken en eten. Iris is in februari bij Joanknecht komen wer- ken en het duurde niet lang totdat ze elkaar gevonden hadden. Iris, lachend: “Joost zag aan mij dat ik van eten houd, dus hij dacht: die moet ik hebben! Op een dag heeft hij fudge gemaakt en meegenomen naar het werk, toen was het zo beklonken. Sinds- dien weten we elkaar te vinden voor een goed recept.” Over recepten gesproken… De recepten die ze voor vandaag gekozen hebben, zijn voor beide chefs helemaal nieuw. Ze hebben nog niet eerder samen gekookt, maar al wél vaak recepten uitgewisseld. Nu staan ze dan eindelijk samen in de keuken. Iris van Oerle, belastingadviseur global mobility en loonheffingen, en Joost Klessens, medewerker aangiftepraktijk, bewijzen met risotto en lamskoteletten dat ze ook buiten Joanknecht geweldig kunnen samenwerken. Joost heeft gortdroge humor, Iris is goedlachs en ze kunnen allebei heerlijk koken. Een recept voor succes. O Iris & Joost: “Geen idee of het gaat lukken en of het lekker wordt.” Toch is de taakverdeling snel duidelijk. Joost zorgt voor het vlees en de gevulde portobello’s, Iris maakt de groene risotto. Vrij laat in het proces – de risotto staat al een poosje gezellig te pruttelen – bespreken ze de timing van het koken, bakken en grillen. Maar waar het in een professionele keuken nog wel eens spaak loopt, verloopt het hier uitstekend. Alle onderdelen van het gerecht zijn uiteindelijk precies tegelijk klaar. Wonderlijk, want er wordt bijna meer gepraat en gelachen dan gekookt. Joost Ik doe altijd mijn best om een bord mooi op te maken. Al valt dat met stoofvlees nog niet mee J O O S T K L E S S E N S
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MzI1NjM=