Seminar ‘Beheer en onderzoek in een modern IT-landschap’

Seminar ‘Beheer en onderzoek in een modern IT-landschap’

Beheer en onderzoek in een modern IT-landschap

De curator beheert de boedel en onderzoekt onregelmatigheden. Niks nieuws, maar de uitvoering is wezenlijk veranderd. De administratie van de failliet bevindt zich in de cloud: boekhouding, e-mails, betalingen en afspraken met klanten en leveranciers. Of de data staan in een datacenter onder beheer van een serviceprovider of zelfs op een mobiele telefoon of social media. Hoe zorg je ervoor dat al deze diensten in de lucht blijven en de data toegankelijk blijft? Welke rechten en verplichtingen hebben de failliet en de betrokken IT-partijen?

Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens de bijeenkomst ‘Beheer en onderzoek in een modern IT-landschap’ voor curatoren en insolventierechtspecialisten op woensdag 25 januari 2023.

Wat kun je verwachten?

Lucas Vousten, IT-Audit partner bij Joanknecht, legt uit hoe de data veiliggesteld kunnen worden, afhankelijk van het gehanteerde leveringsmodel. Daarnaast zal Lucas aan de hand van cases ingaan op het gebruik van informatietechnologie bij rechtmatigheidsonderzoek. Wat zijn bijvoorbeeld de mogelijkheden van data-analyse of bestandsonderzoek binnen het specifieke IT-landschap na een faillissement? En wat zijn de mogelijkheden om verwijderde data te reconstrueren?

 

Martijn Loth, advocaat bij Taylor Wessing, gaat in op de verschillende leveringsmodellen van IT-partijen en wat de juridische kenmerken daarvan zijn. Hoe wordt de continuïteit van levering van applicaties en data gewaarborgd? En hoe is de situatie wanneer de IT-onderneming zelf failleert?

 

Onze sprekers

 

Lucas VoustenDrs. Lucas Vousten RA RE

Lucas is als partner binnen Joanknecht verantwoordelijk voor de snelgroeiende IT audit- en adviespraktijk. Naast zijn rol binnen Joanknecht is Lucas ook als docent verbonden aan de Erasmus School for Auditing and Assurance, onder meer bij de opleiding Financieel Forensisch Deskundige.

 

Martijn Loth LLM

Martijn beoefent binnen Taylor Wessing de advocatuur met een groep enthousiaste, gemotiveerde experts op het gebied van technologie en data. Als voormalig softwareontwikkelaar en systeembeheerder sleutelt Martijn graag aan de nieuwste technologieën. Die kennis gebruikt hij graag om innovatieve oplossingen te bedenken om klanten te helpen.

 

 

Bijeenkomst op woensdag 23 januari 2023

Wij ontvangen je graag op woensdag 25 januari 2023 van 16.30u tot 19.00u bij Joanknecht Forensics & Recovery.

 

Team Forensics & Recovery:

 

 

Ronny Buiting

 

 

 

 

Christian van der Heijden

 

 

 

 

Frank Driessen

 

 

 

Programma:

16.00u Inloop

16.30u Aanvang bijeenkomst

18.00u Afsluitende borrel

19.00u Einde

 

Locatie: Joanknecht, Beemdstraat 36, 5652 AB, Eindhoven.

 

Check hier Google Maps. Je kunt het beste navigeren naar de kruising Hurksestraat/Beemdstraat. De ingang van het parkeerterrein ligt namelijk vooraan in de Hurksestraat, rechts van Dutch Bakery. Doorrijden naar laatste pand op het terrein.

 

Joanknecht IT-Assurance en Forensics & Recovery

Samen met een team van gedreven professionals voeren we uiteenlopende opdrachten uit. Voorbeelden zijn onder meer IT compliance in het kader van de jaarrekeningcontrole, ISAE 3402/SOC 2 assuranceopdrachten, IT Security assessments en DigiD Assessments. Samen met Joanknecht Forensics en Recovery worden regelmatig forensische IT-onderzoeken uitgevoerd in het kader van juridische procedures en faillissementen.